Retourrecht van 14 dagen

Witte wijn Italië
De Puppi, Friuli, Ribolla Gialla, DOC, 2022

Nieuw
Witte wijn Italië De Puppi, Friuli, Ribolla Gialla, DOC
€ 15.21 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 14.79 per fles
vanaf 12 flessen € 14.37 per fles
vanaf 18 flessen € 13.95 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Evenwichtige en volle Italiaanse witte wijn uit Friuli wijnregio op basis van 100% Ribolla Gialla druiven met een lichte vat -en cuve rijping. Heel wat aroma's van exotisch fruit en witte bloemen met lichte hint van honing. Ronde en zéér aangename afdronk. 

Gw1387
2022
Kurk
75 cl
12,5 %

Meer info:

De Puppi

Azienda Agricola de Puppi is al generaties lang eigendom van de familie Conti de Puppi. De Puppi, van Toscaanse afkomst, stammen af van de beroemde familie van de Guidi graven in het Casentino gebied.

De Puppi heeft de wijnproductie in Friuli altijd rechtstreeks beheerd met innovatieve keuzes, mede dankzij de bijdrage van de nieuwe generaties, met behoud van onveranderd respect voor traditie en terroir.

De wijngaarden zijn verdeeld in twee delen : 10ha in de heuvels van Rosazzo (Colli Orientali del Friuli) en 20ha in Moimacco (op 3km van Cividale, parel van Friuli).

 

Friuli wijnregio

Friuli-Venezia Giulia is een noordelijke wijnregio in Italië, grenzend aan Oostenrijk en Slovenië. Het is een regio met een rijke geschiedenis van wijnbouw en staat bekend om zijn gevarieerde en hoogwaardige wijnen.

Friuli is bekend om zijn brede scala aan druivensoorten. Zowel witte als rode druiven gedijen goed in het klimaat en de bodem van de regio. Enkele prominente witte druivensoorten zijn Friulano (vroeger bekend als Tocai Friulano), Pinot Grigio, Sauvignon Blanc en Ribolla Gialla. Voor rode wijnen worden druivensoorten zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Refosco dal Peduncolo Rosso vaak gebruikt. 

Het terroir van Friuli is divers en omvat heuvels, vlaktes en bergen. De regio heeft een continentaal klimaat, wat betekent dat er aanzienlijke temperatuurverschillen zijn tussen dag en nacht. Deze omstandigheden, samen met de verschillende bodemsoorten, dragen bij aan de complexiteit van de wijnen.

Binnen Friuli zijn er subregio's die bijzonder bekend zijn om hun wijnen. Collio, Cividale en Colli Orientali del Friuli staan bekend om hun hoogwaardige productie van witte en rode wijnen. De heuvelachtige omgeving en de nabijheid van de Alpen maken deze gebieden gunstig voor de wijnbouw.

 

Ribolla Gialla druif

Ribolla Gialla is een belangrijke witte druivensoort die veel voorkomt in de regio Friuli-Venezia Giulia in Noord-Italië, en het is ook te vinden in delen van Slovenië. Ribolla Gialla wijnen hebben doorgaans een frisse zuurgraad en een licht tot medium body. Ze kunnen een scala aan smaken hebben, waaronder citrustonen zoals citroen en grapefruit, en soms een lichte kruidigheid.

De aroma's van Ribolla Gialla wijnen kunnen variëren, maar ze bevatten vaak fruitige tonen zoals perzik, abrikoos en bloemige noten zoals acacia. De Ribolla Gialla druif wordt gebruikt voor de productie van verschillende wijnstijlen, waaronder droge witte wijnen, mousserende wijnen en zelfs oranje wijnen. Oranje wijn is een stijl waarbij de schillen van de druiven in contact blijven met het sap tijdens de fermentatie, wat resulteert in een wijn met een oranje tint en meer complexiteit. 

Zoals veel druiven, kan Ribolla Gialla sterk reageren op het terroir. De bodem, het klimaat en de topografie van de wijngaarden hebben invloed op de kenmerken van de wijnen.  Hoewel Ribolla Gialla een lange geschiedenis heeft in de regio, hebben sommige wijnmakers geëxperimenteerd met moderne vinificatietechnieken om eigentijdse stijlen van deze druif te produceren, terwijl anderen vasthouden aan traditionele methoden. Ribolla Gialla wijnen gaan goed samen met een verscheidenheid aan gerechten, waaronder zeevruchten, witte vis, lichte pasta's en salades.

 

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites