Retourrecht van 14 dagen

Wijnen uit Duitsland

  

Duitse wijnen Vinfoli

Vinfoli biedt u enkele zeer interessante Duitse wijnen, onderverdeeld in volgende categoriën:

 

Duitse witte wijnen: www.vinfoli.be/catalogus/witte-wijn/duitsland

Duitse rode wijn: www.vinfoli.be/catalogus/rode-wijn/duitsland-1

Duitse rosé wijn: www.vinfoli.be/catalogus/rosC3A9-wijn/duitsland-2

 

Geschiedenis Duitse wijnen

De geschiedenis van de wijnbouw in Duitsland gaat terug tot de Romeinse tijd, toen de Romeinen de eerste wijngaarden in de regio vestigden. In de Middeleeuwen werd de wijnbouw in Duitsland verder ontwikkeld door de kloosters, die de technieken voor het maken van wijn perfectioneerden en nieuwe druivensoorten introduceerden.

In de 19e eeuw werd de Duitse wijnbouw echter zwaar getroffen door een aantal ziektes, waaronder de druifluis en meeldauw. Dit leidde tot een vermindering van het aantal wijngaarden en een achteruitgang van de kwaliteit van de Duitse wijn.

In de 20e eeuw werd de Duitse wijnbouw nieuw leven ingeblazen door de introductie van nieuwe druivensoorten en verbeterde productietechnieken. Vandaag de dag is Duitsland een belangrijke producent van witte wijnen, waaronder Riesling, Sylvaner en Müller-Thurgau, en heeft het een aantal gerenommeerde wijngebieden, zoals de Moezel, de Rijn en de Nahe.

Volgens recente gegevns heeft Duitsland ongeveer 102.000 hectare aan wijngaarden. Dit is verdeeld over 13 wijnregio's, die zich uitstrekken van de noordelijke regio's van de Moezel en de Ahr tot aan de zuidelijke regio's van Baden en Württemberg. De meeste wijngaarden bevinden zich echter in de regio's Rheinhessen, de Palts en de Moezel.

Duitsland is vooral bekend om zijn witte wijnen, die ongeveer 65% van de totale productie uitmaken, en de belangrijkste druivensoorten zijn Riesling, Müller-Thurgau, Silvaner en Pinot Noir (Spätburgunder) voor de rode wijnen.

 

Wijnregio's Duitse wijnen 

Er zijn 13 wijnregio's in Duitsland, elk met zijn eigen unieke kenmerken en specialiteiten. Hieronder volgt een lijst van de belangrijkste wijnregio's in Duitsland:

 

Rheinhessen: Rheinhessen is de grootste wijnregio van Duitsland en produceert voornamelijk witte wijnen. De Riesling druif is de belangrijkste druivensoort, maar ook Silvaner en Müller-Thurgau worden hier veel verbouwd.

 

De Moezel: De Moezel is een van de meest pittoreske wijnregio's van Duitsland, bekend om zijn steile hellingen en wijngaarden die langs de rivier de Moezel lopen. Riesling is hier de belangrijkste druivensoort.

 

De Palts: De Palts is de op een na grootste wijnregio van Duitsland en ligt in het zuidwesten van het land. De regio staat bekend om zijn Pinot Noir (Spätburgunder) en Riesling wijnen.

 

Baden: Baden ligt in het zuidwesten van Duitsland, nabij de grens met Zwitserland en Frankrijk, en produceert voornamelijk rode wijnen van de druivensoort Pinot Noir of Spätburgunder.

 

Franken: Franken ligt in het noorden van Beieren en is vooral bekend om zijn witte wijn, met name de Müller-Thurgau en Silvaner druiven.

 

Ahr: De Ahr is een kleine wijnregio in het noordwesten van Duitsland en staat bekend om zijn rode wijnen, met name de Spätburgunder.

 

Andere belangrijke wijnregio's zijn onder meer Nahe, Mosel-Saar-Ruwer, Saale-Unstrut, Sachsen en Württemberg. Elk van deze regio's heeft zijn eigen unieke wijnstijl en kenmerken en biedt een gevarieerde selectie van wijnen om te proeven.

 

 

Belangrijke druivensoorten voor Duitse wijnen

Er zijn verschillende druivensoorten die in Duitsland worden verbouwd, maar de belangrijkste druivensoorten voor de wijnproductie zijn:

 

Riesling: Riesling is de belangrijkste druivensoort in Duitsland en wordt in bijna alle wijnregio's verbouwd. Het is een aromatische druif die wordt gebruikt om zowel droge als zoete witte wijnen te produceren.

 

Müller-Thurgau: Müller-Thurgau is een kruising van de Riesling en de Madeleine Royale druivensoorten en is vooral populair in Franken en Baden. Het is een vroeg rijpende druif die wordt gebruikt om frisse, fruitige en aromatische witte wijnen te produceren.

 

Silvaner: Silvaner is een klassieke druivensoort die al eeuwenlang in Duitsland wordt verbouwd. Het wordt voornamelijk verbouwd in Franken en produceert droge, kruidige witte wijnen met een stevige zuurgraad.

 

Pinot Noir (Spätburgunder): Pinot Noir is een belangrijke druivensoort voor de productie van rode wijn in Duitsland. Het wordt voornamelijk verbouwd in de wijnregio's Ahr, Baden en de Palts, en produceert wijnen met een rijke aroma's en smaken van bessen en kruiden.

 

Andere belangrijke druivensoorten zijn onder meer de Pinot Gris (Grauburgunder), Pinot Blanc (Weissburgunder), Gewürztraminer, Dornfelder en Portugieser.

 

Duitse wijnen kopen?

VinFoli biedt u een brede waaier van topwijnen uit Duitsland aan. Via de webshop vindt u ons aanbod en indien u graag meer informatie wenst kan u VinFoli vrijblijvend contacteren. We helpen u graag verder.

 

 

Wijndegustatie met Duitse wijnen?

Benieuwd naar Duitse wijnen? VinFoli is de juiste keuze!

U kunt hiervoor contact opnemen met VinFoli of het aanvraagformulier invullen.

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites