Retourrecht van 14 dagen

Wijnen uit Australië

 

Australische wijnen Vinfoli

Vinfoli biedt u een ruim assortiment Australische wijnen, onderverdeeld in volgende categoriën:

 

Australische witte wijnen: www.vinfoli.be/catalogus/witte-wijn/australie-1

Australische rode wijnen: www.vinfoli.be/catalogus/rode-wijn/australie

Australische rosé wijn: www.vinfoli.be/catalogus/rosC3A9-wijn/australie-2

Australische mousserende wijnen: www.vinfoli.be/catalogus/mousserende-wijn/australie-4

Australische dessert wijnen: www.vinfoli.be/catalogus/dessert-wijn-icewine/australie-5

 

 

Geschiedenis Australische wijnen

De geschiedenis van de wijnbouw in Australië gaat terug tot de vroege 19e eeuw, toen Europese kolonisten voor het eerst druivenstokken naar Australië brachten. De eerste commerciële wijngaard werd in 1831 gesticht door James Busby, een Schotse immigrant, in de buurt van Sydney.

In de jaren 1850 begon de wijnindustrie in Australië echt te groeien, vooral in Zuid-Australië, waar Duitse en Engelse immigranten zich vestigden en wijngaarden plantten. De productie van wijn groeide gestaag gedurende de rest van de 19e eeuw en de vroege 20e eeuw, hoewel de industrie werd getroffen door de uitbraak van phylloxera in de jaren 1890.

In de jaren 1950 en 1960 begon de Australische wijnindustrie opnieuw te groeien en te bloeien, vooral dankzij de opkomst van de zogenaamde "nieuwe golf" wijnmakers. Deze wijnmakers, zoals Max Schubert van Penfolds, experimenteerden met nieuwe technieken en stijlen van wijnmaken en hielpen Australië op de wereldkaart te zetten als producent van kwaliteitswijnen.

In de jaren 1970 en 198 bleef de Australische wijnindustrie groeien en evolueren, met een toenemende nadruk op premium wijnen en de ontwikkeling van nieuwe wijngebieden, zoals de Barossa Valley en Magaret River.

Vandaag de dag is Australië één van de grootste wijnproducerende landen ter wereld met ruim 150.000 hectare aan wijngaarden.

 

 

Wijnregio's Australisch wijnen

Australië heeft een aantal belangrijke wijnregio's, elk met een eigen klimaat, bodemsoorten en druivenrassen. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de belangrijkste wijnregio's in Australië:

 

Barossa Valley: gelegen in Zuid-Australië en is misschien wel de bekendste wijnregio van Australië en staat het bekend om zijn Shiraz wijnen.

 

McLaren Vale: gelegen op ongeveer 40 km ten zuiden van Adelaide en is vooral beroemd om zijn rode wijnen met Shiraz en Grenache druiven.

 

Hunter Valley: gelegen ten noorden van Sydney en is de oudste wijnregio van Australië en staat bekend om zijn Semillon en Shiraz druiven.

 

Margaret River: gelegen in West-Australië en is een belangrijke wijnregio voor Cabernet Sauvignon en Chardonnay.

 

Coonawarra: gelegen in Zuid-Australië en staat bekend om zijn uitstekende Cabernet Sauvignon druiven, die profiteren van de koele klimatologische omstandigheden en de kalksteenrijke grond.

 

Yarra Valley: gelegen in Victoria en beroemd om zijn heerlijke Pinot Noir en Chardonnay wijnen.

 

Andere belangrijke wijnregio's in Australië zijn onder meer de Adelaide Hills, Clare Valley, Eden Valley, Canberra District, Orange en de Tamar Valley in Tasmanië.

 

 

Australische wijnen kopen?

VinFoli biedt u een brede waaier van topwijnen uit Australië aan. Via de webshop vindt u ons aanbod en indien u graag meer informatie wenst kan u VinFoli vrijblijvend contacteren. We helpen u graag verder.

 

 

Wijndegustatie met Australische wijnen?

Benieuwd naar Australische wijnen? VinFoli is de juiste keuze!

U kunt hiervoor contact opnemen met VinFoli of het aanvraagformulier invullen.

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites