Retourrecht van 14 dagen

Wijnen uit Spanje

   

Spaanse wijnen Vinfoli

Vinfoli biedt u een ruim assortiment Spaanse wijnen aan, onderverdeeld in volgende categoriën:

 

Spaanse witte wijnen

Spaanse rode wijnen

Spaanse rosé wijn

Spaanse mousserende wijnen

Spaanse dessert wijnen

 

Geschiedenis Spaanse wijnen

De geschiedenis van Spaanse wijn gaat terug tot de tijd van de Feniciërs, die de wijncultuur naar Spanje brachten in de 11e eeuw voor Christus. Later hebben ook de Grieken, Romeinen en de Moren invloed gehad op de ontwikkeling van de Spaanse wijnindustrie.
In de Middeleeuwen speelde de katholieke kerk een belangrijke rol bij de productie van wijn in Spanje. Monniken en kloosterordes waren verantwoordelijk voor de aanplant van wijngaarden en de ontwikkeling van nieuwe wijnsoorten. Ook was de kerk de grootste afnemer van wijn in Spanje.
Tijdens de 19e eeuw werden er grote veranderingen doorgevoerd in de Spaanse wijnindustrie. De phylloxera plaag die Europa teisterde, vernietigde de meeste wijngaarden in Spanje. Als gevolg hiervan werden er nieuwe wijngaarden aangeplant en werden er nieuwe technieken en methoden ontwikkeld om de kwaliteit van de wijn te verbeteren.
In de jaren '80 van de 20e eeuw begon Spanje zich meer te richten op de export van wijn. Hierdoor werd er geïnvesteerd in moderne wijnbouwtechnieken en werden er nieuwe druivenrassen geïntroduceerd. Tegenwoordig is Spanje een van de grootste wijnproducenten ter wereld en staat het land bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige wijnen zoals Rioja, Ribera del Duero en Priorat.
Volgens recente gegevens van de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV) heeft Spanje een totaal van 953.168 hectare aan wijngaarden. Spaanse wijnen staan bekend om hun kwaliteit en diversiteit, met vele verschillende druivensoorten en wijnregio's die allemaal hun eigen unieke karakter hebben.
 

Spaanse wijnregio's

1. Galicië

 

2. Castilië - Leon

 

3. Rioja

 

4. Navarra

 

5. Aragon

 

6. Catalonië

 

7. Extremadura

 

8. Madrid

 

9. Castilië - La Mancha

 

10. Valencia

 

11. Murcia

 

12. Andalusië

 

13. Baskenland

 

 

Spaanse wijn kopen?

VinFoli biedt u een brede waaier van topwijnen uit Spanje aan. Via de webshop vindt u ons aanbod en indien u graag meer informatie wenst kan u VinFoli vrijblijvend contacteren. We helpen u graag verder.

 

 

Wijndegustatie met Spaanse wijnen?

Benieuwd naar Spaanse wijnen? VinFoli is de juiste keuze!

U kunt hiervoor contact opnemen met VinFoli of het aanvraagformulier invullen.

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites