Retourrecht van 14 dagen

Wijnen uit Roemenië

  

Roemeense wijnen Vinfoli

Vinfoli biedt u een ruim assortiment Roemeense wijnen, onderverdeeld in volgende categoriën:

 

 

 

Geschiedenis Roemeense wijnen

De geschiedenis van de wijnbouw in Roemenië gaat terug tot de oudheid, toen de Daciërs, de inheemse bevolking van het gebied dat nu Roemenië is, al wijn maakten. In de middeleeuwen werden de wijnen van Transsylvanië al geprezen en verhandeld in Europa.

Tijdens het communistische regime werd de wijnbouw in Roemenië genationaliseerd en sterk gecentraliseerd. Dit leidde tot massaproductie en een gebrek aan investeringen in kwaliteit. Na de val van het communistische regime in 1989, begonnen veel wijnboeren in Roemenië opnieuw te investeren in hun wijngaarden en wijnmakerijen, waardoor de kwaliteit van de Roemeense wijnen gestaag verbeterde.

Vandaag de dag heeft Roemenië ongeveer 200.000 hectare aan wijngaarden en is het de 13e grootste producent van wijn ter wereld. Roemeense wijnen zijn vooral bekend om hun inheemse druivensoorten, zoals Feteasca Neagra, Feteasca Alba, Tamâioasa Româneasca en Busuioaca de Bohotin. De belangrijkste wijnregio's in Roemenië zijn onder andere Transsylvanië, Moldavië, Muntenië en Oltenië.

 

 

Wijnregio's Roemeense wijnen

Roemenië heeft verschillende belangrijke wijnregio's, elk met hun eigen unieke druivensoorten, terroir en wijnstijlen. Hier zijn enkele van de belangrijkste wijnregio's in Roemenië:

 

Transsylvanië: Gelegen in het centrale deel van Roemenië, is dit een van de oudste wijnregio's van het land en staat het bekend om zijn witte wijnen gemaakt van Feteasca Alba en Feteasca Regala druiven.

 

Moldavië: Deze regio in het noordoosten van Roemenië staat bekend om zijn rijke bodem en is de thuisbasis van de meeste wijngaarden in het land. De regio produceert voornamelijk rode wijnen van druivensoorten zoals Feteasca Neagra en Cabernet Sauvignon.

 

Muntenië: Gelegen in het zuidoosten van Roemenië, is deze regio de thuisbasis van enkele van de grootste wijnmakerijen van het land. De regio produceert voornamelijk rode wijnen van druivensoorten zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir.

 

Oltenië: Deze regio in het zuidwesten van Roemenië staat bekend om zijn zoete dessertwijnen gemaakt van Tamâioasa Româneasca en Busuioaca de Bohotin druiven.

 

Andere belangrijke wijnregio's in Roemenië zijn onder meer Dobrogea, Dealu Mare en Banat. Elke regio heeft zijn eigen unieke kenmerken en bijdrage aan de wijnproductie van Roemenië.

 

 

Belangrijke druivensoorten Roemeense wijnen

Roemenië heeft een grote verscheidenheid aan inheemse druivensoorten die uniek zijn voor het land, evenals enkele internationaal bekende druivensoorten die in het hele land worden verbouwd. Hier zijn enkele van de belangrijkste druivensoorten in Roemenië:

 

Feteasca Neagra: Dit is een inheemse druivensoort die voornamelijk in Moldavië en Transsylvanië wordt verbouwd. De druif produceert rode wijnen met een diepe kleur en rijke smaakprofielen.

 

Feteasca Alba: Een andere inheemse druivensoort die voornamelijk in Transsylvanië wordt verbouwd. De druif produceert frisse en aromatische witte wijnen.

 

Tamâioasa Româneasca: Een inheemse druivensoort die voornamelijk in Oltenië wordt verbouwd en wordt gebruikt om zoete dessertwijnen te produceren.

 

Busuioaca de Bohotin: Een inheemse druivensoort die ook wordt gebruikt om zoete dessertwijnen te produceren, voornamelijk in de regio's Oltenië en Muntenië.

 

Merlot: Een internationale druivensoort die op grote schaal wordt verbouwd in Roemenië en wordt gebruikt om rode wijnen met een zachte textuur en fruitige aroma's te produceren.

 

Cabernet Sauvignon: Een andere internationale druivensoort die op grote schaal wordt verbouwd in Roemenië en wordt gebruikt om rode wijnen met een volle body en aroma's van zwarte bessen te produceren.

 

Andere belangrijke druivensoorten in Roemenië zijn onder meer Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Roemeense wijnmakers blijven ook experimenteren met nieuwe druivensoorten om de diversiteit en kwaliteit van Roemeense wijnen te verbeteren.

 

Roemeense wijnen kopen?

VinFoli biedt u een brede waaier van topwijnen uit Roemenië aan. Via de webshop vindt u ons aanbod en indien u graag meer informatie wenst kan u VinFoli vrijblijvend contacteren. We helpen u graag verder.

 

 

Wijndegustatie met Roemeense wijnen?

Benieuwd naar Roemeense wijnen? VinFoli is de juiste keuze!

U kunt hiervoor contact opnemen met VinFoli of het aanvraagformulier invullen.

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites