Retourrecht van 14 dagen

Wijnen uit Moldavië

 

Moldavische wijnen Vinfoli

Vinfoli biedt u een ruim assortiment Moldavische wijnen, onderverdeeld in volgende categoriën:

 

 

 

Geschiedenis Moldavische wijnen 

Moldavië is een klein land gelegen tussen Roemenië en Oekraïne en staat bekend als één van de oudste wijnproducerende landen ter wereld. De wijnbouw in Moldavië gaat terug tot meer dan 5000 jaar geleden, toen de Thraciërs zich in de regio vestigden en begonnen met het verbouwen van druiven.

Later werd de regio veroverd door de Romeinen, die de wijnbouw verder ontwikkelden en de productie van wijn in Moldavië populariseerden. In de middeleeuwen werd Moldavië geregeerd door verschillende vorstendommen, waarvan sommige de wijnbouw verder uitbreidden.

In de 19e eeuw werd de wijnindustrie in Moldavië gemoderniseerd en werden er verschillende wijnhuizen opgericht. Moldavische wijnen werden populair in Europa en Rusland en in de jaren 80 van de 20e eeuw was de wijnindustrie in Moldavië goed voor meer dan 60% van de wijnproductie van de Sovjet-Unie.

Na de onafhankelijkheid van Moldavië in 1991 werd de wijnindustrie geprivatiseerd en begon er een periode van modernisering en investeringen. Moldavische wijnen hebben in de loop der jaren vele internationale prijzen gewonnen en de wijnbouw blijft een belangrijke economische sector in het land.

 

Tegenwoordig is Moldavië de thuisbasis van meer dan 142.000 hectare wijngaarden en produceert het jaarlijks ongeveer 10 miljoen hectoliter wijn.

 

 

Wijnregio's Moldavische wijnen

Er zijn drie belangrijke wijnregio's in Moldavië: Valul lui Traian, Stefan Voda en Codru. Elk van deze regio's heeft zijn eigen kenmerken en produceert wijnen van verschillende druivensoorten.

 

De regio Codru is gelegen in het centrale deel van Moldavië en is de grootste wijnregio van het land. Hier worden vooral rode wijnen geproduceerd, met de nadruk op druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir. De witte wijnen uit deze regio worden gemaakt van druivensoorten zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc.

 

De regio Valul lui Traian ligt in het zuidwesten van Moldavië en produceert voornamelijk witte wijnen. Druivensoorten zoals Chardonnay, Riesling en Muscat worden hier verbouwd en gebruikt voor de productie van droge en zoete wijnen.

 

De regio Stefan Voda ligt in het zuidoosten van Moldavië en is gespecialiseerd in mousserende wijnen en dessertwijnen. Druivensoorten zoals Muscat Ottonel en Riesling worden hier verbouwd en gebruikt voor de productie van mousserende wijnen van hoge kwaliteit.

 

Naast deze drie belangrijkste wijnregio's worden er ook wijnen geproduceerd in andere delen van Moldavië, zoals de regio's Bugeac en Divin. Deze regio's zijn echter kleiner en minder bekend dan de drie belangrijkste wijnregio's.

 

 

Belangrijke druivenrassen Moldavische wijnen

Moldavië heeft een rijke verscheidenheid aan druivensoorten die worden gebruikt voor de productie van wijn. Enkele van de belangrijkste druivensoorten die in Moldavië worden verbouwd zijn:

 

Feteasca Neagra - Dit is een inheemse Moldavische druivensoort en wordt beschouwd als de meest karakteristieke druif van het land. Het wordt vooral gebruikt voor de productie van rode wijnen.

 

Rara Neagra - Dit is een andere inheemse Moldavische druivensoort die wordt gebruikt voor de productie van rode wijnen.

 

Cabernet Sauvignon - Deze druivensoort wordt wereldwijd gebruikt en is ook populair in Moldavië, vooral in de regio Codru.

 

Merlot - Een andere wereldwijd bekende druivensoort die veel wordt gebruikt voor de productie van rode wijnen in Moldavië.

 

Pinot Noir - Hoewel minder vaak gebruikt dan de andere genoemde druivensoorten, wordt Pinot Noir ook verbouwd in Moldavië en gebruikt voor de productie van rode wijnen.

 

Chardonnay - Dit is de meest gebruikte witte druivensoort in Moldavië en wordt verbouwd in de regio's Valul lui Traian en Codru.

 

Sauvignon Blanc - Een andere veelgebruikte witte druivensoort in Moldavië, vooral in de regio Codru.

 

Naast deze druivensoorten worden er in Moldavië ook andere inheemse druivensoorten gebruikt, zoals Feteasca Alba, Muscat Ottonel en Aligoté, evenals internationale druivensoorten zoals Syrah en Pinot Gris.

 

 

Moldavische wijnen kopen?

VinFoli biedt u een brede waaier van topwijnen uit Moldavië aan. Via de webshop vindt u ons aanbod en indien u graag meer informatie wenst kan u VinFoli vrijblijvend contacteren. We helpen u graag verder.

 

 

Wijndegustatie met Moldavische wijnen?

Benieuwd naar Moldavische wijnen? VinFoli is de juiste keuze!

U kunt hiervoor contact opnemen met VinFoli of het aanvraagformulier invullen.

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites