Retourrecht van 14 dagen

Wijnen uit Italië

   

Italiaanse wijnen Vinfoli

Vinfoli biedt u een ruim assortiment Italiaanse wijnen aan, onderverdeeld in volgende categoriën:

 

 

Geschiedenis Italiaanse wijnen 

Wijnbouw in Italië heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De Etrusken en de Romeinen waren al bekend om hun wijnbouwactiviteiten in het land. Na de val van het Romeinse Rijk werd de Italiaanse wijnproductie voornamelijk beperkt tot kloosters en adellijke huizen. In de middeleeuwen begonnen de stadstaten van Italië, zoals Florence en Venetië, ook met de productie van wijn.

In de 19e eeuw werden er belangrijke veranderingen doorgevoerd in de Italiaanse wijnbouw. De invoering van nieuwe technologieën zoals stalen vaten, bottelarijen en de ontdekking van het belang van hygiëne in het productieproces, zorgden voor een verbeterde kwaliteit van de wijnen. Bovendien kregen de wijnboeren meer aandacht voor de teelt van specifieke druivensoorten en terroir.

In de 20e eeuw leidde de opkomst van coöperatieve wijnbouwverenigingen tot een verbetering van de kwaliteit van de Italiaanse wijnen en de populariteit ervan op de internationale markt. Daarnaast heeft de overheid een belangrijke rol gespeeld in de regulering van de wijnproductie in Italië. In de jaren 60 van de vorige eeuw werd het "Denominazione di Origine Controllata" (DOC) systeem ingevoerd, dat de kwaliteit van de wijnen moest waarborgen en de productie reguleren. Later werd dit uitgebreid naar het "Denominazione di Origine Controllata e Garantita" (DOCG) systeem, dat nog strengere eisen stelt aan de kwaliteit van de wijnen.

Vandaag de dag is Italië een van de belangrijkste wijnproducerende landen ter wereld, met een grote verscheidenheid aan druivensoorten en wijnstijlen. Bekende wijngebieden zijn onder meer Toscane, Piemonte, Veneto en Sicilië.

Italië is een van de grootste producenten van wijn ter wereld en heeft een aanzienlijke oppervlakte aan wijngaarden. Volgens de gegevens van de International Organisation of Vine en Wine (OIV) bedroeg de oppervlakte wijngaarden in Italië in 2020 ongeveer 706.000 hectare. Dit maakt Italië tot het grootste wijnproducerende land ter wereld. Er zijn meer dan 500 verschillende druivenrassen die in Italië worden gebruikt voor wijnproductie, waardoor het een zeer divers en interessant wijnland is.

 

Italiaanse wijnregio's

Italië heeft vele wijnregio's, elk met hun eigen unieke druivenrassen, productiemethoden en smaken. Hieronder vind je de verschillende Italiaanse wijnregio's terug:

 

1. Wijnen uit Piemonte

Deze regio in het noordwesten van Italië staat bekend om zijn Barolo en Barbaresco wijnen, gemaakt van de Nebbiolo druif, evenals de Barbera en Dolcetto druiven.

De totale oppervlakte aan wijngaarden in Piemonte bedraagt 57.300 hectare. De belangrijkste subregio's zijn Langhe, Roero en Monferrato.

Voor meer info over Piemonte wijnen en wijnhuizen klik hier

 

2. Wijnen uit Toscane

Toscane is de thuisbasis van Chianti, een beroemde Italiaanse wijn die wordt geproduceerd van de Sangiovese druif. Andere bekende Toscaanse wijnen zijn Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano, Bolgheri en Maremma.

Toscane heeft 66.000 hectare aan wijngaarden.

Voor meer info over Toscaanse wijnen en wijnhuizen klik hier

 

3. Wijnen uit Veneto

Deze regio is het meest bekend om zijn Prosecco maar Veneto produceert ook andere wijnen waaronder de rode Amarone, Valpolicella, Ripasso en de witte Soave.

In Veneto vinden we 75.000 hectare aan wijngaarden.

Voor meer info over wijnen uit Veneto en wijnhuizen klik hier

 

 

4. Wijnen uit Sicilië

Sicilië is een groot eiland ten zuiden van het vasteland van Italië en heeft een rijke wijntraditie. De Nero d'Avola druif is het meest bekend maar er worden ook andere druiven geteeld waaronder de Grillo, Inzolia en Catarratto.

Met een oppervlakte van 115.000 hectare aan wijngaarden staat Sicilië op de eerste plaats van wijngaardgrootte in Italië.

Voor meer info over wijnen uit Sicilië en wijnhuizen klik hier

 

5. Wijnen uit Puglia

Deze wijnregio in de hak van de laars in Italië produceert een groot aantal wijnen waaronder Primitivo (dezelfde druif als Zinfandel), Negroamaro en Salice Salento.

Puglia heeft 102.000 hectare aan wijngaarden.

Voor meer info over wijnen uit Puglia en wijnhuizen klik hier

 

 

6. Wijnen uit Lombardije

Lombardije is een regio in het noorden van Italië die bekend staat om zijn rijke wijncultuur. De oppervlakte van de wijngaarden beslaat 28.000 hectare. Enkele gekende wijngebieden in Lombardije zijn: Franciacorta, vooral gekend om zijn mousserende wijnen. Valtellina, een wijngebied gelegen in de Alpen en vooral gekend om zijn rode wijnen gemaakt van de Nebbiolo druif. Oltrepo Pavese, een wijngebied ten zuiden van Milaan met een breed scala aan wijnen geproduceerd van onder andere de Pinot Noir, Barbera en Bonarda druif. Garda, wijngebied aan de oevers van het Garda meer, produceert voornamelijk witte wijnen. Lambrusco Mantovano, een wijngebied in het zuiden van Lombardije en gekend om zijn mousserende wijnen gemaakt van de Lambrusco druif.

Voor meer info over wijnen uit Lombardije en Franciacorta klik hier

 

 

7. Wijnen uit Umbrië

Umbrië is een wijnregio gelegen in Midden Italië. Er worden verschillende druivensoorten geteeld waardonder de Sagrantino, Trebbiano, Grechetto, Sangiovese en Montepulciano. Bekende wijnen zijn de intense en tanninerijke Sagrantino en de lichte en fruitige Orvieto. Naast wijn worden er ook likeuren en sterke dranken geproduceerd, waaronder de beroemde grappa. We vinden ongeveer 14.000 hectare aan wijngaarden in Umbrië.

Voor meer info over wijnen uit Umbria en wijnhuizen klik hier

 

 

8. Wijnen uit Emilia Romagna

Emilia-Romagna is een regio in Noord-Italië, gekend om zijn uitstekende keuken en wijnbouw. De regio heeft een lange geschiedenis van wijnproductie en biedt een breed scala aan wijnen aan. Op de 60.000 hectare aan wijngaarden zijn de meest populaire druivensoorten Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano en Albana. Lambrusco is een lichte en sprankelende rode wijn die vaak wordt geassocieerd met de regio terwijl de Sangiovese wordt gebruikt om stevige, rode wijnen te produceren. Naast wijn worden er in Emilia-Romagna ook andere dranken geprodcueerd waaronder grappa, balsamico azijn en diverse likeuren.

Voor meer info over wijnen uit Emilia-Romagna klik hier 

 

 

9. Wijnen uit Marche

Marche bevindt zich in Midden-Italië en staat bekend om zijn prachtige landschappen en uitstekende wijnbouw. Er is een 18.000 hectare aan wijngaarden.De meest populaire druivensoorten in Marche zijn de Verdicchio, Sangiovese en Montepulciano. De Verdicchio druif wordt gebruikt om een van de meest gekende wijnen uit de regio te produceren: de Verdicchio dei Castelli di Jesi. De rode wijnen uit Marche worden geproduceerd met de Sangiovese en Montepulciano druif.

Voor meer info over wijnen uit Marche klik hier

 

 

10. Wijnen uit Abruzzo

In Zuid-Italië ligt de regio Abruzzo. Er is ongeveer 33.000 ha aan wijngaarden te vinden. Hier wordt voornamelijk rode wijn geproduceerd van de Montepulciano druif en witte wijn van de Trebbiano en Pecorino druif. De Montepulciano druif is de meest voorkomende druivensoort in de regio en wordt gebruikt om de beroemde Montepulciano d'Abruzzo DOC en de Colline Teramane DOCG te produceren. Deze wijnen hebben een robuuste smaak met tonen van rijp fruit en kruiden. De witte wijn van de Trebbiano druif heeft een frisse smaak met tonen van citrus en fruit. Abruzzo heeft ook een lage geschiedenis in het produceren van zoete wijnen waaronder de Montepulciano d'Abruzzo Passito. Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn rijke smaak en aroma's van gedroogd fruit.

Voor meer info over wijnen uit Abruzzo en wijnhuizen klik hier

 

 

11. Wijnen uit Sardinië

Sardinië, het op één na grootste eiland in de Middellandse zee, heeft een rijke geschiedenis op het gebied van wijnbouw. Het mild mediterraan klimaat met veel zon en een verkoelende zeebries zorgt voor gunstige omstandigheden voor de wijnbouw.
De 43.000 ha aan wijngaarden in Sardinië bevinden zich voornamelijk in het westen en zuiden van het eiland. Met name in de provincies Cagliari, Oristano en Sassari. De meest voorkomende druivensoorten zijn Cannonau (Grenache), Vermentino en Carignano (Carignan).
Cannonau is de meest bekende druif uit Sardinië en wordt gebruikt om verschillende rode wijnen te produceren, waaronder Cannonau di Sardegna (bekend staat om zijn krachtige en volle karakter). Vermentino is een aromatische witte druif die wordt gebruikt om droge en frisse witte wijnen te produceren, zoals Vermentino di Sardegna. Carignano is een druif die voornamelijk wordt gebruikt om zware, rode wijnen te produceren, zoals Carignano del Sulcis.
Voor meer info over wijnen uit Sardinië en wijnhuizen klik hier
 
 

12. Wijnen uit Trentino - Alto Adige

Trentino is gelegen in de uitlopers van de Alpen en heeft een uniek microklimaat dat gunstig is voor de wijnproductie. De belangrijkste druivenrassen die geteeld worden in Trentino zijn de witte druivenrassen Chardonnay en Pinot Grigio.

Trentino telt 10.500 hectare aan wijngaarden. 

 

13. Wijnen uit Friuli - Venezia Giulia

Friuli, of Friuli-Venzia Giulia vinden we in het noordoosten van Italië grenzend aan Slovenië en Oostenrijk. De wijnbouw in Friuli gaat terug tot de tijd van de Romeinen. De wijngaarden, waarvan de totale oppervlakte 19.700 hectare bedraagt,  bevinden zich voornamelijk in de heuvels en valleien, met name in de provincies Udine, Gorizia en Pordenone. De bodem is er rijk aan mineralen en kalksteen, wat zeer gunstig is voor de wijnbouw. Friuli staat vooral bekend om zijn witte wijnen gemaakt van druivensoorten Friulano, Pinot Grigio en Sauvignon blanc. Er worden ook rode wijnen van hoge kwaliteit geproduceerd waaronder Merlot, Cabernet Franc en Refosco dal Peduncolo Rosso.

Voor meer info over wijnen uit Friuli en zijn wijnhuizen klik hier.

 

14. Wijnen uit Molise

Molise is een kleine regio in Zuid-Italië met 2000 ha aan wijngaarden. Molise is een relatief nieuwe speler op het gebied van wijnbouw. De regio produceert voornamelijk rode wijnen van de Montepulciano en Aglianico druiven, evenals enkele witte wijnen van de Trebbiano en Falanghina druiven.
De Montepulciano-druif is de meest voorkomende druivensoort in de regio en wordt gebruikt om de bekende Biferno DOC wijn te produceren. (vaak vergeleken met de Montepulciano d'Abruzzo) De Biferno-wijn heeft een robuuste smaak met tonen van rijp fruit en specerijen.
De Aglianico druif wordt ook gebruikt om rode wijnen te produceren en heeft een intense en krachtige smaak. De Aglianico del Molise DOC wijn is een voorbeeld van een wijn die is gemaakt van deze druivensoort.

 

15. Wijnen uit Valle d' Aosta

Valle d'Aosta is een kleine regio in Noordwest-Italië, grenzend aan Frankrijk en Zwitserland. Het gebied heeft een lange geschiedenis van wijnbouw, maar de wijnproductie is klein. Er is slechts 300 ha aan wijngaarden, mede te wijten aan de moeilijkheid om op de steile hellingen van de Alpen te verbouwen en aan de uitdagende weersomstandigheden. De regio produceert voornamelijk witte wijnen van inheemse druivensoorten, zoals de Prié Blanc en de Petite Arvine, en rode wijnen van de Petit Rouge en de Fumin druiven. Het unieke terroir en de hoge hoogte waarop de druiven groeien, geven de wijnen hun kenmerkende smaak en aroma's. Veel wijnhuizen in Valle d'Aosta produceren kleine hoeveelheden wijn van hoge kwaliteit, wat de wijnen uit deze regio zeer gewild maakt onder wijnliefhebbers.

 

16. Wijnen uit Ligurië

Grenzend aan de Ligurische Zee in Noordwest-Italië ligt Ligurië. De regio heeft een lange geschiedenis van wijnbouw, hoewel het gebied vooral bekend staat om zijn olijfgaarden en olijfolieproductie. De wijnbouw in Ligurië is klein, we spreken over 3800 ha, en is voornamelijk gericht op de productie van witte wijnen en roséwijnen, hoewel er ook enkele rode wijnen worden geproduceerd.
De wijngaarden in Ligurië liggen vaak op steile hellingen en terrassen langs de kustlijn en in de heuvels van het binnenland. De meest voorkomende druivensoorten in de regio zijn Pigato, Vermentino en Rossese. De unieke terroir en de invloed van de Middellandse Zee geven de wijnen van Ligurië een kenmerkende smaak en aroma's van zeezout, citrusvruchten en bloemen.
 

17. Wijnen uit Lazio

Lazio ligt in Midden-Italië, ten zuiden van Toscane en Umbrië. Het is vooral bekend om zijn hoofdstad Rome. Met zijn 20.000 ha aan wijngaarden is het ook een belangrijke wijnproducerende regio. De wijnbouw in Lazio heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, toen de Etrusken al wijn verbouwden in de regio.
De wijngaarden in Lazio zijn voornamelijk gelegen in de heuvels en bergen van de regio, met name in de provincies Viterbo en Latina. De meest voorkomende druivensoorten zijn de witte Malvasia en Trebbiano, en de rode Sangiovese en Cesanese. Er worden zowel stille als mousserende wijnen geproduceerd, waaronder enkele prestigieuze DOCG-wijnen zoals de Cesanese del Piglio en de Cannellino di Frascati.
 

18. Wijnen uit Campania

Campania is een regio in het zuidwesten van Italië, gelegen aan de Tyrreense Zee. De wijnbouw in Campania dateert al uit de oudheid, en de regio heeft een lange en rijke geschiedenis op het gebied van wijnproductie.De 23.000 ha aan wijngaarden in Campania zijn voornamelijk gelegen in de heuvels en bergen van de regio, met name in de provincies Avellino, Benevento en Salerno. De meest voorkomende druivensoorten zijn de witte Greco di Tufo en Fiano di Avellino, en de rode Aglianico. Deze druiven worden gebruikt om enkele van de bekendste wijnen van de regio te produceren, waaronder de Taurasi, de Greco di Tufo en de Fiano di Avellino.

 

19. Wijnen uit Basilicata

Tussen Campania en Puglia, in Zuid-Italië, vinden we Basilicata. De wijnbouw in Basilicata gaat ook terug tot de oudheid. De regio staat bekend om zijn robuuste rode wijnen die worden geproduceerd met behulp van lokale druivensoorten.
Er is ongeveer 3.000 ha aan wijngaarden, voornamelijk gelegen in de heuvels en bergen van de regio, met name in de provincies Potenza en Matera. De meest voorkomende druivensoorten zijn de rode Aglianico del Vulture en de witte Malvasia.
Aglianico del Vulture is de meest bekende wijn uit Basilicata en wordt beschouwd als een van de beste wijnen van Italië. Deze wijn wordt geproduceerd met behulp van de Aglianico druif, die bekend staat om zijn hoge zuurgraad, tannines en complexe aroma's van zwarte kersen, specerijen en chocolade. Malvasia is een aromatische witte druivensoort die wordt gebruikt om zoete en mousserende wijnen te produceren.
 

20. Wijnen uit Calabria

Calabrië, in Zuid-Italië, staat bekend om zijn prachtige stranden, bergen en ongerepte natuur. De wijnbouw in Calabrië heeft een lange geschiedenis, en de regio produceert een breed scala aan wijnen, van droge rode wijnen tot zoete dessertwijnen.
De 9000 ha wijngaarden in Calabrië bevinden zich voornamelijk langs de kustlijn en in de heuvels van de regio, met name in de provincies Cosenza, Catanzaro en Reggio Calabria. De meest voorkomende druivensoorten zijn de rode Gaglioppo en de witte Greco Bianco.
Gaglioppo is de meest bekende druif uit Calabrië en wordt gebruikt om verschillende rode wijnen te produceren, waaronder Cirò en Donnici. Deze wijnen hebben een robuust en kruidig karakter en passen goed bij gegrild vlees, wild en pittige kazen. Greco Bianco is een aromatische witte druif die wordt gebruikt om droge en zoete witte wijnen te produceren, zoals Greco di Bianco en Moscato di Saracena.
 
 

Belangrijke druivensoorten - Italiaanse wijnen

Italië heeft een heel diverse wijncultuur met meer dan 350 inheemse druivenrassen. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste druivensoorten die in Italië worden verbouwd:
 

Sangiovese is een van de meest voorkomende en belangrijke druivensoorten in Italië. Voornamelijk aangeplant in Toscane maar wordt ook verbouwd in Emilia-Romagna, Umbrië en Lazio. Sangiovese-druiven staan bekend om hun dikke schil, hoge zuurgraad en tannines, wat resulteert in een wijn met een goede structuur en een uitgesproken smaak. De druiven hebben een middelgrote tot grote omvang en hebben een kenmerkende donkerblauwe kleur. De smaak van Sangiovese-wijn kan variëren afhankelijk van de stijl en regio waarin het wordt geproduceerd, maar het heeft vaak smaken van rood fruit, zoals kersen en bessen, evenals kruidige tonen en een vleugje leer en tabak. Het is een veelzijdige druif die gebruikt wordt om verschillende stijlen wijn te produceren, waaronder lichte en fruitige wijnen, volle en krachtige wijnen, evenals rosé en mousserende wijnen.

 

Nebbiolo, een belangrijke en hoogwaardige druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Piemonte in Noord-Italië. De druif staat bekend om zijn dikke schil, hoge zuurgraad en tannines waardoor het geschikt is voor het produceren van wijnen met een uitgesproken karakter en lange houdbaarheid. Nebbiolo wijnen hebben meestal een complex aroma van bloemen, rood fruit en kruiden, en soms ook een vleugje aardse tonen en truffel. De smaak is krachtig waardoor de wijn een uitstekende structuur en lange afdronk heeft. Beroemde wijnen gemaakt van de Nebbiolo-druif zijn onder andere Barolo en Barbaresco, beide geproduceerd in de regio Piemonte en bekend om hun hoge kwaliteit en prijs.

 

Barbera is een druivensoort die vooral voorkomt in Piemonte. De druif heeft een hoge zuurgraad, lage tannines en fruitige smaken van donker fruit zoals kersen, bramen en bessen. Barbera wijnen hebben meestal een medium body en een diepe robijnrode kleur. Barbera wordt gebruikt om zowel droge als zoete wijnen te produceren, afhankelijk van de vinificatiemethode. Het wordt vaak geblend met andere druivensoorten zoals Nebbiolo, om extra complexiteit en structuur aan de wijn toe te voegen. Barbera-wijnen zijn vaak relatief betaalbaar en worden beschouwd als een goede keuze voor dagelijks gebruik.

 

Montepulciano wordt voornamelijk verbouwd in de regio Abruzzo in Midden-Italië. De druif wordt ook verbouwd in aangrenzende regio's zoals Marche, Molise, Puglia en Umbrië. De Montepulciano druif staat bekend om zijn donkere kleur, stevige tannines en fruitige aroma's van donker fruit zoals pruimen en bessen. Montepulciano wijnen zijn meestal vol en rijk van smaak met een goede zuurgraad en stevige tannines. De wijnen zijn over het algemeen geschikt om lang te bewaren en kunnen in de loop van tijd complexe smaken van leer, tabak en kruiden ontwikkelen. 

 

Trebbiano is een van de meest aangeplante witte druivensoorten in Italië en wordt gebruikt om witte wijnen te produceren waaronder Orvieto, Soave en Trebbiano d'Abruzzo. De druif wordt ook wel Ugni blanc genoemd in Frankrijk en wordt daar veel gebruikt voor de productie van cognac en armagnac. Trebbiano is een neutrale druivensoort met een hoog zuurgehalte en laag suikergehalte. Dit betekent dat de wijn die er van gemaakt wordt vaak licht en fris is met een lage alcoholgraad. Vanwege zijn neutrale karakter en hoge opbrengst is de Trebbiano druif populair bij veel wijnmakers en wordt hij vaak gebruikt als mengdruif om andere druivensoorten in evenwicht te brengen en de zuurgraad van de wijn te verhogen.

 

Pinot Grigio, een witte druivensoort die oorspronkelijk uit de regio Bourgogne in Frankrijk komt maar nu ook veel wordt verbouwd in Italië. Vooral in de regio's Veneto, Friuli-Venezia Giulia en Trentino - Alto Adige. Pinot Grigio staat bekend om zijn lichte, verfrissende en fruitige karakter. De wijnen hebben vaak aroma's van citrusvruchten, groene appels en peren en soms ook hints van amandelen en kruiden. De smaak is meestal droog en zuur met een lichte body en een gematigd alcoholgehalte.
  
 
Vermentino is een witte druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de regio's langs de Middellandse zee, waaronder Sardinië, Corsica, Toscane, Ligurië en de Provence. De druif staat bekend om zijn hoge zuurgraad en intense aroma's en wordt vaak gebruikt om droge, aromatische witte wijnen te maken. De Vermentino druif gedijt goed in warme en droge klimaten en kan goed omgaan met de sterke zeewind en de zilte lucht van de kustgebieden. De wijnen hebben meestal aroma's van citrusvruchten, witte bloemen, groene appels en peren en soms ook minerale tonen. De smaak is over het algemeen fris met een goede zuurgraad en licht bittere afdronk.
 
 
Primitivo: de primitivo is een blauwe druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in Puglia in het zuiden van Italië. Het is een inheemse druivensoort die ook bekend staat als de Zinfandel druif in Californië. Primitivodruiven hebben een dikke schil en produceren wijnen met veel kleur, tannines en alcohol. De smaken variëren van donker fruit, zoals bramen en pruimen, tot kruiden en specerijen zoals zwarte peper en kaneel. Primitivo wordt voornamelijk gebruikt om rode wijnen te produceren, waarvan sommige worden gerijpt in eikenhouten vaten om extra complexiteit en smaak toe te voegen. Primitivo-wijnen worden vaak vergeleken met andere volle, fruitige rode wijnen zoals Zinfandel en Syrah. 
 
 
Nero d'Avola is een blauwe druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd op het eiland Sicilië. Het is een inheemse druif en staat bekend om zijn diepe, volle body en aroma's van donker fruit en specerijen. Nero d'Avola wijnen hebben een intense kleur en hebben vaak aroma's van zwarte kersen, pruimen, tabak, kruiden en chocolade. Ze hebben over het algemeen een volle body, hoge tannines en een goede zuurgraad, wat betekent dat ze meestal goed verouderen en zich ontwikkelen in de fles. Nero d'Avola is een veelzijdige druif die kan worden gebruikt olm wijnen te produceren in verschillende stijlen, variërend van lichtere en fruitige wijnen tot meer complexe en geconcentreerde wijnen.
 
 
Malvasia is een witte druivensoort die wijdverspreid is in verschillende wijnproducerende regio's in Italië maar ook in andere landen zoals Portugal, Spanje, Griekenland en Kroatië. De druif heeft veel verschillende varianten die verschillen in kleur, smaak en karakter.  De witte Malvasia-druif wordt meestal gebruikt voor het produceren van zoete en aromatische witte wijnen, hoewel sommige droge wijnen ook van deze druif worden gemaakt. Malvasia-wijnen hebben vaak aroma's van bloemen, fruit, honing en kruiden, en hebben meestal een lichte tot medium body en een goede zuurgraad. Er zijn veel verschillende varianten van de Malvasia-druif, zoals Malvasia Bianca, Malvasia Nera, Malvasia di Candia en Malvasia delle Lipari, die elk hun eigen unieke kenmerken hebben en in verschillende wijnproducerende regio's in Italië worden verbouwd. 
 
 
 

Italiaanse wijnen kopen?

VinFoli biedt u een brede waaier van topwijnen uit Italië aan. Via de webshop vindt u ons aanbod en indien u graag meer informatie wenst kan u VinFoli vrijblijvend contacteren. We helpen u graag verder.

 

 

Wijndegustatie met Italiaanse wijnen?

Benieuwd naar Italiaanse wijnen? VinFoli is de juiste keuze!

U kunt hiervoor contact opnemen met VinFoli of het aanvraagformulier invullen.

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites