Retourrecht van 14 dagen

Wijnen uit Chili

 

Chileense wijnen Vinfoli

Vinfoli biedt u een ruim assortiment Chileense wijnen, onderverdeeld in volgende categoriën:

 

Chileense witte wijnen: www.vinfoli.be/catalogus/witte-wijn/chili

Chileense rode wijnen: www.vinfoli.be/catalogus/rode-wijn/chili-1

Chileense rosé wijn: www.vinfoli.be/catalogus/rosC3A9-wijn/chili-2

Chileense mousserende wijn: www.vinfoli.be/catalogus/mousserende-wijn/chili-3

 

Geschiedenis Chileense wijnen

De geschiedenis van de wijnbouw in Chili gaat terug tot de 16e eeuw, toen de Spaanse kolonisten de eerste wijngaarden aanlegden in het gebied dat nu Chili is. Deze vroege wijngaarden waren voornamelijk bedoeld om miswijn te produceren voor de katholieke mis.

In de 19e eeuw begonnen Chileense wijnmakers hun focus te verleggen van miswijn naar kwaliteitswijnen. In deze periode werden veel Franse druivenrassen geïmporteerd en geplant in Chili, waardoor de Chileense wijnindustrie een nieuwe impuls kreeg.

In de 20e eeuw werd de Chileense wijnbouw getroffen door verschillende crises, waaronder de druifluisplaag en politieke instabiliteit. Na de jaren 1980 begon de wijnindustrie echter weer te groeien en te bloeien. Er werd geïnvesteerd in nieuwe technologieën en productiemethoden, en de Chileense wijnbouw begon zich te richten op het produceren van kwaliteitswijnen voor de export.

Tegenwoordig behoort Chili tot de belangrijkste wijnproducerende landen ter wereld en staat het vooral bekend om zijn uitstekende kwaliteit rode wijnen, gemaakt van druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Carmenere, Carignan en Syrah alsook van witte wijnen, gemaakt van Chardonnay en Sauvignon Blanc.

 

Volgens de meest recente gegevens heeft Chili momenteel ongeveer 215.000 hectaren aan wijngaarden. Chili staat daarmee in de Top 10 van grootste wijnproducerende landen ter wereld. De wijngaarden strekken zich uit over verschillende regio's in het land, waaronder de Central Valley, Maule Valley, Casablanca Valley en Colchagua Valley. Veel van de wijngaarden zijn gelegen in gebieden met een koel klimaat, waardoor de druiven langzaam rijpen en een uitstekende kwaliteit kunnen bereiken.

 

Wijnregio's Chileense wijnen

Chili heeft verschillende belangrijke wijnregio's, elk met hun eigen unieke klimaat, bodem en druivenrassen. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste wijnregio's in Chili:

 

Valle Central: de Central Valley is de grootste wijnregio van Chili en omvat subregio's zoals Maipo, Colchagua, Rapel en Curico. Deze regio is vooral bekend om zijn rode wijnen, met name Cabernet Sauvignon en Carménère.

 

Casablanca Valley: Dit gebied, gelegen aan de kust van Chili, staat bekend om zijn koele klimaat en is vooral geschikt voor het produceren van witte wijnen, met name Chardonnay en Sauvignon Blanc.

 

Maule Valley: Deze regio is gelegen ten zuiden van de Valle Central en is de grootste wijnregio van Chili in termen van wijngaardoppervlakte. Het gebied is vooral bekend om zijn rode wijnen, waaronder Carmenere en Cabernet Sauvignon.

 

Colchagua Valley: Dit is een belangrijke wijnregio in het centrale deel van Chili en staat bekend om zijn uitstekende rode wijnen, met name Carménère, Cabernet Sauvignon en Syrah.

 

Aconcagua Valley: Dit gebied, gelegen ten noorden van de Valle Central, staat bekend om zijn premium wijnen, met name rode wijnen van Cabernet Sauvignon en Syrah.

 

Itata Valley: Dit is een van de oudste wijnregio's van Chili en is vooral bekend om zijn inheemse druivenrassen, waaronder País en Muscat. Het gebied is gelegen ten zuiden van de Maule Valley.

Dit zijn slechts enkele van de belangrijkste wijnregio's in Chili. Andere belangrijke regio's zijn onder meer Leyda Valley, Limarí Valley en San Antonio Valley. Elke regio heeft zijn eigen karakteristieke smaken en stijlen van wijn, en draagt bij aan de diversiteit en rijkdom van de Chileense wijnindustrie.


Chileense wijnen kopen?

VinFoli biedt u een brede waaier van topwijnen uit Chili aan. Via de webshop vindt u ons aanbod en indien u graag meer informatie wenst kan u VinFoli vrijblijvend contacteren. We helpen u graag verder.

 

 

Wijndegustatie met Chileense wijnen?

Benieuwd naar Chileense wijnen? VinFoli is de juiste keuze!

U kunt hiervoor contact opnemen met VinFoli of het aanvraagformulier invullen.

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites