Retourrecht van 14 dagen

Wijnen uit Californië

 

Californische wijnen Vinfoli

Vinfoli biedt u een ruim assortiment Californische wijnen aan, onderverdeeld in volgende categoriën:

 

 

 

Geschiedenis wijnbouw Verenigde Staten 

De wijnbouw in de VS begon in de 16e eeuw, toen Spaanse missionarissen de eerste wijnstokken plantten in Californië. De commerciële wijnbouw begon echter pas echt in de 19e eeuw, toen immigranten uit Europa, met name uit Frankrijk en Duitsland, wijnstokken plantten in verschillende delen van het land.

Een belangrijk moment in de geschiedenis van de Amerikaanse wijnbouw was de drooglegging, die van 1920 tot 1933 duurde. Tijdens deze periode was het illegaal om alcohol te produceren en te verkopen, wat een enorme klap betekende voor de wijnindustrie. Na de opheffing van de drooglegging kwam de wijnbouw echter snel weer op gang.

In de jaren 60 en 70 van de 20e eeuw kreeg de Amerikaanse wijnbouw internationale erkenning, met name dankzij Californische wijnen zoals de Cabernet Sauvignon, Zinfandel en Chardonnay. Deze wijnen wonnen verschillende internationale prijzen en vestigden de reputatie van Californië als een van 's werelds beste wijnregio's.

Tegenwoordig is de VS de vierde grootste wijnproducent ter wereld, na Italië, Frankrijk en Spanje. Californië blijft de belangrijkste wijnregio van het land, maar er wordt ook wijn geproduceerd in andere staten, zoals Oregon, Washington, New York en Virginia. De Amerikaanse wijnindustrie heeft zich de afgelopen decennia snel ontwikkeld en staat bekend om zijn innovatie en experimentele aanpak van wijnbouw en wijnbereiding.

Volgens de laatste statistieken waren in 2021 ongeveer 430.000 hectare wijngaarden in de Verenigde Staten. De omvang van de wijngaarden in de VS is in de afgelopen decennia gegroeid als gevolg van de toenemende populariteit van Amerikaanse wijnen en de voortdurende uitbreiding van wijnbouwgebieden in verschillende delen van het land.

  

Geschiedenis Californische wijnen 

De wijnbouw in Californië begon in de 18e eeuw, toen Spaanse missionarissen de eerste wijnstokken plantten om miswijn te produceren voor religieuze ceremonies. In de vroege jaren 1800, toen Californië onder Mexicaanse heerschappij stond, werd de commerciële wijnproductie geïntroduceerd door Europese immigranten, voornamelijk Franse en Italiaanse, die wijnstokken plantten en wijngaarden aanlegden in het hele gebied.

In de late jaren 1800 en vroege jaren 1900 kreeg de Californische wijnindustrie te maken met een aantal uitdagingen, waaronder de phylloxera-epidemie en de drooglegging in de jaren 1920 en 1930. Na de drooglegging maakte de wijnindustrie echter een comeback en begon in de jaren 1960 en 1970 internationaal erkend te worden voor de kwaliteit van de wijn die werd geproduceerd.

Tegenwoordig is Californië de grootste wijnproducerende staat in de Verenigde Staten en staat het bekend om zijn wijngaarden in de regio's Napa Valley, Sonoma, Paso Robles en Santa Barbara. Californische wijnen, zoals Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Chardonnay en Pinot Noir, zijn wereldwijd bekend en worden geprezen om hun kwaliteit en smaakprofielen. De Californische wijnindustrie blijft innoveren en experimenteren met nieuwe druivensoorten, wijnbereidingsmethoden en duurzame wijnbouwpraktijken.

Californië is verreweg de grootste wijnproducerende staat, met ongeveer 85% van alle Amerikaanse wijngaarden (omgerekend zo'n kleine 400.000 hectare), gevolgd door Washington, Oregon en New York. Andere staten zoals Texas, Virginia en Pennssylvania, hebben ook groeiende wijnindustrieën en wijngaarden.

 

 

Wijnregio's in de Verenigde Staten 

De Verenigde Staten hebben een aantal belangrijke wijnregio's, maar de belangrijkste zijn:

 

  • Californië: is verreweg de grootste en belangijkste wijnproducerende staat van de VS, met wijngaarden in verschillende regio's, waaronder Napa Valley, Sonoma Valley, Livermore Valley, Central Coast, Santa Barbara County, Paso Robles, Lodi en vele anderen.

 

  • Washington: de staat Washington heeft de op één na grootste wijngaarden in de VS en staat ondermeer bekend om zijn rode wijnen gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah druiven. De belangrijkste wijnregio's zijn Columbia Valley, Walla Walla en Yakima Valley.

 

  • Oregon: is vooral bekend om zijn Pinot Noir druiven en heeft wijngaarden in verschillende regio's, waaronder de Willamette Valley, Rogue Valley en Umpqua Valley.

  

  • New York: De staat New York heeft een groeiende wijnindustrie en heeft wijngaarden in verschillende regio's, waaronder de Finger Lakes, Hudson Valley en Long Island.

 

  • Texas: De wijnindustrie in Texas groeit snel en er zijn wijngaarden te vinden in verschillende regio's, waaronder de Texas Hill Country, High Plains en Texas Davis Mountains.

 

Naast deze belangrijkste wijnregio's zijn er nog verschillende andere staten in de VS die wijngaarden hebben en wijnen produceren, zoals Virginia, Pennsylvania, Michigan, Colorado, Arizona en anderen.

 

 

Wijnregio's Californische wijnen

Californië heeft vele belangrijke wijnregio's, maar hier zijn enkele van de meest bekende:

 

  • Napa Valley: Napa Valley is een van de meest prestigieuze wijnregio's ter wereld, bekend om zijn Cabernet Sauvignon, Petite Syrah, Zinfandel en Chardonnay druiven. Het is gelegen in het noorden van Californië en heeft meer dan 400 wijngaarden.

 

  • Sonoma County: Sonoma County is gelegen ten westen van Napa Valley en heeft meer dan 425 wijngaarden. Het is bekend om zijn Pinot Noir, Chardonnay en Cabernet Sauvignon druiven.

 

  • Central Coast: De Central Coast omvat verschillende wijnregio's, waaronder Santa Barbara County, Paso Robles en Monterey County. Het is bekend om zijn Pinot Noir, Chardonnay en Syrah druiven.

 

  • Lodi: Lodi is gelegen in het centrale deel van de staat en heeft meer dan 85 wijngaarden. Het is bekend om zijn Zinfandel druiven en produceert ook Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay.

 

  • Mendocino County: Mendocino County is gelegen ten noorden van Sonoma County en heeft meer dan 90 wijngaarden. Het is bekend om zijn Pinot Noir, Chardonnay en Zinfandel druiven.

 

Andere belangrijke wijnregio's in Californië zijn onder andere Russian River Valley, Livermore Valley, Santa Cruz Mountains, River Junction en vele anderen. Elk van deze wijnregio's heeft zijn eigen kenmerken en specialiteiten, en druivensoorten die zich goed aanpassen aan het specifieke klimaat en terroir van de regio.

 

Californische wijnen kopen?

VinFoli biedt u een brede waaier van topwijnen uit Californië aan. Via de webshop vindt u ons aanbod en indien u graag meer informatie wenst kan u VinFoli vrijblijvend contacteren. We helpen u graag verder.

 

 

Wijndegustatie met Californische wijnen?

Benieuwd naar Californische wijnen? VinFoli is de juiste keuze!

U kunt hiervoor contact opnemen met VinFoli of het aanvraagformulier invullen.

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites