Retourrecht van 14 dagen

Argentijnse Witte Wijnen

Witte wijnen uit Argentinië : Mendoza en Patagonia Meer informatie Wijnen uit Argentinië

Argentijnse wijnen Vinfoli

Vinfoli biedt u een ruim assortiment Argentijnse wijnen aan, onderverdeeld in volgende categoriën:

 

 

 

Geschiedenis Argentijnse wijnen

De geschiedenis van wijnbouw in Argentinië gaat terug tot de zestiende eeuw, toen Spaanse missionarissen druivenstokken introduceerden in het land. De wijnbouw nam echter pas echt toe in de negentiende eeuw, toen veel Europese immigranten, voornamelijk uit Italië en Spanje, naar Argentinië trokken en wijngaarden begonnen te planten.

In de late negentiende eeuw werden veel wijngaarden verwoest door de druifluis, die een wereldwijde plaag veroorzaakte, maar de Argentijnse wijnindustrie herstelde zich snel. Tegen het einde van de twintigste eeuw was Argentinië uitgegroeid tot een belangrijke speler op de wereldwijde wijnmarkt en de Malbec druif was een van de beroemdste wijnen van het land geworden.

Vandaag de dag is Argentinië de vijfde grootste wijnproducent ter wereld met ongeveer 220.000 ha aan wijngaarden en produceert het een breed scala aan wijnen die worden geëxporteerd naar vele landen over de hele wereld. De Argentijnse wijnindustrie blijft zich ontwikkelen en innoveren, met een groeiend aantal kleinschalige wijnmakerijen en een toenemende focus op duurzaamheid en biologische wijnbouwpraktijken.

 

 

Wijnregio's Argentijnse wijnen

Argentinië heeft een aantal bekende wijnregio's, waaronder:

 

  • Mendoza: gelegen aan de oostelijke rand van de Andes, is Mendoza de grootste en meest beroemde wijnregio van Argentinië. Het produceert een breed scala aan wijnen, waaronder de beroemde Malbec druif.

 

  • Salta: gelegen in het noordwesten van Argentinië, is Salta een hooggelegen wijnregio met wijngaarden die tot 3.000 meter boven zeeniveau liggen. Het produceert voornamelijk witte wijnen waarvan de Torrontés druif de meest voorkomende is.

 

  • San Juan: gelegen ten noorden van Mendoza, heeft San Juan een droog klimaat en produceert voornamelijk Shiraz druiven.

 

  • La Rioja: gelegen in het noordwesten van Argentinië, produceert La Rioja voornamelijk Malbec, Cabernet Sauvignon en Syrah.

 

  • Patagonië: gelegen in het zuiden van Argentinië aan de Rio Negro, de meest zuidelijke wijngaarden ter wereld vindt men hier terug. Patagonië is een opkomende wijnregio die voornamelijk Pinot Noir, Malbec en Chardonnay produceert.

 

 

Belangrijke druivensoorten Argentijnse wijnen

Argentinië heeft een breed scala aan druivensoorten die worden geteeld, maar hier zijn enkele van de belangrijkste:

 

Malbec: dit is de meest voorkomende druivensoort in Argentinië en wordt voornamelijk geteeld in de regio Mendoza. De wijnen van Malbec hebben een donkere kleur, volle body en hebben vaak aroma's van donker fruit, zoals bramen en pruimen.

 

Cabernet Sauvignon: deze druif is een van de meest geteelde in Argentinië en wordt vaak gebruikt in blends. De wijnen hebben over het algemeen een volle body en hebben aroma's van cassis en zwarte bessen.

 

Bonarda: deze druivensoort is van oorsprong uit Italië, maar wordt nu voornamelijk geteeld in Argentinië. Het produceert wijnen met zachte tannines en aroma's van rood fruit.

 

Syrah: deze druif wordt voornamelijk geteeld in San Juan en La Rioja. De wijnen hebben vaak aroma's van zwarte peper en bramen en hebben een volle body.

 

Torrontés: dit is de belangrijkste witte druivensoort in Argentinië en wordt voornamelijk geteeld in de regio Salta. De wijnen hebben aroma's van bloemen en citrus en zijn vaak fris en fruitig.

 

 

Vinfoli werkt samen met de volgende TOP wijnhuizen uit Argentinië

 

 

Fabre Montmayou 

Fabre Montmayou is een wijnhuis in Argentinië, gevestigd in de regio Mendoza (Luján de Cuyo). Het wijnhuis werd opgericht in 1992 door de Franse wijnmaker Hervé Joyaux Fabre en produceert wijnen van hoge kwaliteit uit de regio's Mendoza en Patagonië.

 

Fabre Montmayou is bekend om zijn productie van Malbec wijnen, maar produceert ook andere druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot voor rode wijnen en Torrontés en Chardonnay voor witte wijnen. Het wijnhuis gebruikt traditionele productiemethoden en Franse eiken vaten om de kwaliteit en de smaak van hun wijnen te verbeteren.

 

Fabre Montmayou heeft verschillende onderscheidingen gewonnen, waaronder een gouden medaille op de Decanter World Wine Awards en is ook genoemd in Wine & Spirits Magazine als één van de "Top 100 Wijnhuizen" ter wereld. Het wijnhuis is één van de vele opkomende wijnproducten in Argentinië en is zeker een bezoek waard voor wijnliefhebbers die geïnteresseerd zijn in het proeven van de wijnen van deze regio.

 

 

Phebus

Phebus is een wijnmerk in Argentinië dat eigendom is van het wijnhuis Fabre Montmayou. Het merk is genoemd naar de Griekse god van de zon, Phoebus Apollo, en produceert wijnen van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

 

Phebus richt zich voornamelijk op de productie van Malbec wijnen, maar produceert ook andere druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Torrontés en Chardonnay. Het wijnmerk gebruikt druiven uit verschillende regio's in Argentinië, waaronder Mendoza, San Juan, Patagonië en Salta, om hun wijnen te produceren.

 

Phebus heeft verschillende onderscheidingen gewonnen voor hun wijnen, waaronder medailles op de Decanter World Wine Awards en de International Wine Challenge. Het merk staat bekend om zijn toegankelijke en evenwichtige wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

Rutini Wines

Rutini Wines is een bekend wijnhuis in Argentinië en is opgericht in 1885 door de Italiaanse immigrant Felipe Rutini. Het wijnhuis is gevestigd in de regio Mendoza en produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

 

Rutini Wines staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige wijnen en innovatieve productiemethoden. Het wijnhuis was een van de eerste in Argentinië die roestvrijstalen tanks en Franse eiken vaten ging gebruiken om wijn te produceren. Het wijnhuis heeft ook verschillende onderscheidingen gewonnen, waaronder de "Beste Argentijnse Wijnproducent" op de International Wine & Spirit Competition.

 

In 1925 introduceerde Rutini Wines de eerst Argentijnse Malbec wijn, die al snel populair werd en tegenwoordig één van de kenmerkende wijnen van Argentinië is. Het wijnhuis heeft sindsdien vele andere prijswinnende wijnen geproduceerd en is één van de meest gerespecteerde en gevierde wijnproducenten van Argentinië.

 

 

Bodega La Rural

Bodega La Rural is een bekend wijnhuis in Argentinië in de regio Mendoza. Het werd opgericht in 1885 en produceert sindsdien een breed scala aan wijnen, waaronder de beroemde Rutini wijnen en de San Felipe wijnen.

Het wijnhuis heeft wijngaarden in verschillende delen van Mendoza en gebruikt zowel traditionele als moderne productiemethoden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren.

Bodega La Rural heeft verschillende onderscheidingen gewonnen en wordt beschouwd als één van de toonaangevende wijnproducenten van Argentinië.

 

 

Balbo Estate

Balbo Estate is gelegen in de Uco-vallei in de provincie Mendoza en is opgericht door de Italiaanse immigranten Silvio en Mirtha Balbo.

Balbo Estate staat bekend om zijn premium wijnen van verschillende druivensoorten, waaronder Malbec, Cabernet Sauvignon, Bonarda, Pinot Noir en Chardonnay. Het wijnhuis werkt met een duurzame en milieuvriendelijke aanpak in de wijngaarden en het productieproces.

De meeste wijnen worden gemaakt van handgeplukte druiven van wijngaarden gelegen op een hoogte van meer dan 1.000 meter boven de zeespiegel en wordt beschouwd als een van de beste Malbecs van Argentinië.

 

 

Maal Wines

Maal Wines is een wijnhuis in Argentinië dat gevestigd is in de regio Mendoza. Het wijnhuis werd opgericht in 2012 door drie vrienden met een passie voor wijn: Santiago Mayorga, Matías Fraga en Patricio Mussi.

Maal Wines richt zich voornamelijk op de productie van Malbec-wijnen van hoge kwaliteit en heeft verschillende onderscheidingen gewonnen voor hun wijnen, waaronder de gouden medaille op de International Wine Challenge en de gouden medaille op de Decanter World Wine Awards.

Het wijnhuis heeft wijngaarden in de regio's van Lujan de Cuyo, Tupungato en de Uco-vallei, en gebruikt traditionele en duurzame productiemethoden om hun wijnen te produceren. Maal Wines streeft ernaar om de unieke kenmerken van elke wijngaard te laten doorklinken in hun wijnen en produceert verschillende soorten Malbec-wijnen met verschillende smaakprofielen.


Argentijnse wijnen kopen?

VinFoli biedt u een brede waaier topwijnen uit Argentinië aan. Via de webshop vindt u ons aanbod en indien u graag meer informatie wenst kan u VinFoli vrijblijvend contacteren. We helpen u graag verder.

 

 

Wijndegustatie met Argentijnse wijnen?

Benieuwd naar Argentijnse wijnen? VinFoli is de juiste keuze!

U kunt hiervoor contact opnemen met VinFoli of het aanvraagformulier invullen.

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites