Retourrecht van 14 dagen

Rode wijn Italië
De Puppi, Friuli, Refosco dal Peduncolo Rosso, DOC, 2020

Rode wijn Italië De Puppi, Friuli, Refosco dal Peduncolo Rosso, DOC
€ 15.62 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 15.07 per fles
vanaf 12 flessen € 14.51 per fles
vanaf 18 flessen € 13.95 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Zachte en evenwichtige Italiaanse rode wijn uit Friuli wijnregio op basis van 100% Refosco dal Peduncolo druiven met een vat -en inox cuves rijping van 8 à 10 maanden. Heel wat aroma's van rood fruit, kreupelhout en kruiden. Middellange afdronk met zachte tannines. 

Gw1388
2020
Kurk
75 cl
13,5 %

Meer info:

De Puppi

Azienda Agricola de Puppi is al generaties lang eigendom van de familie Conti de Puppi. De Puppi, van Toscaanse afkomst, stammen af van de beroemde familie van de Guidi graven in het Casentino gebied.

De Puppi heeft de wijnproductie in Friuli altijd rechtstreeks beheerd met innovatieve keuzes, mede dankzij de bijdrage van de nieuwe generaties, met behoud van onveranderd respect voor traditie en terroir.

De wijngaarden zijn verdeeld in twee delen : 10ha in de heuvels van Rosazzo (Colli Orientali del Friuli) en 20ha in Moimacco (op 3km van Cividale, parel van Friuli).

 

Friuli wijnregio

Friuli-Venezia Giulia is een noordelijke wijnregio in Italië, grenzend aan Oostenrijk en Slovenië. Het is een regio met een rijke geschiedenis van wijnbouw en staat bekend om zijn gevarieerde en hoogwaardige wijnen.

Friuli is bekend om zijn brede scala aan druivensoorten. Zowel witte als rode druiven gedijen goed in het klimaat en de bodem van de regio. Enkele prominente witte druivensoorten zijn Friulano (vroeger bekend als Tocai Friulano), Pinot Grigio, Sauvignon Blanc en Ribolla Gialla. Voor rode wijnen worden druivensoorten zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Refosco dal Peduncolo Rosso vaak gebruikt. 

Het terroir van Friuli is divers en omvat heuvels, vlaktes en bergen. De regio heeft een continentaal klimaat, wat betekent dat er aanzienlijke temperatuurverschillen zijn tussen dag en nacht. Deze omstandigheden, samen met de verschillende bodemsoorten, dragen bij aan de complexiteit van de wijnen.

Binnen Friuli zijn er subregio's die bijzonder bekend zijn om hun wijnen. Collio, Cividale en Colli Orientali del Friuli staan bekend om hun hoogwaardige productie van witte en rode wijnen. De heuvelachtige omgeving en de nabijheid van de Alpen maken deze gebieden gunstig voor de wijnbouw.

 

Refosco dal Peduncolo druif

Refosco dal Peduncolo Rosso is een inheemse rode druivensoort die voornamelijk voorkomt in de regio Friuli-Venezia Giulia, maar ook in delen van het nabijgelegen Slovenië. Deze druif heeft zijn naam te danken aan de rode stengels (peduncoli) van de druiventrossen. Refosco dal Peduncolo Rosso produceert over het algemeen rode wijnen met een diepe kleur en stevige tannines. De smaakprofielen kunnen variëren, maar de wijnen hebben vaak tonen van donker fruit zoals bramen en pruimen, aangevuld met kruidige en aardse noten. 

De druif staat bekend om zijn stevige tannines en matige zuurgraad, wat bijdraagt aan de structuur en het bewaarpotentieel van de wijnen. De Refosco dal Peduncolo Rosso druif wordt gebruikt voor de productie van zowel enkele druifwijnen als in blends. Traditioneel worden de wijnen op roestvrijstalen tanks of grote eiken vaten gefermenteerd en gerijpt. 

Net als andere druivensoorten kan Refosco dal Peduncolo Rosso sterk reageren op het terroir, wat betekent dat de bodem, het klimaat en de topografie van de wijngaarden de kenmerken van de wijnen beïnvloeden. Hoewel het niet zo wijdverspreid is als sommige andere druivensoorten in Friuli, heeft de Refosco dal Peduncolo Rosso druif toch zijn plaats verdiend in de lokale wijnproductie en wordt het gewaardeerd om de complexiteit die het aan rode wijnen kan toevoegen. 

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites