Retourrecht van 14 dagen

Witte wijn Italië
De Puppi, Friuli, Pinot Grigio, DOC, 2022

Nieuw
Witte wijn Italië De Puppi, Friuli, Pinot Grigio, DOC
€ 14.72 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 14.31 per fles
vanaf 12 flessen € 13.91 per fles
vanaf 18 flessen € 13.50 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Elegante en verfrissende Italiaanse witte wijn uit Friuli wijnregio op basis van 100% Pinot Grigio druiven met inox cuves rijping van 3 maanden. Heel wat aroma's van appel en exotisch fruit. Verfrissende en aangename afdronk. 

Gw1386
2022
Kurk
75 cl
13 %

Meer info:

De Puppi

Azienda Agricola de Puppi is al generaties lang eigendom van de familie Conti de Puppi. De Puppi, van Toscaanse afkomst, stammen af van de beroemde familie van de Guidi graven in het Casentino gebied.

De Puppi heeft de wijnproductie in Friuli altijd rechtstreeks beheerd met innovatieve keuzes, mede dankzij de bijdrage van de nieuwe generaties, met behoud van onveranderd respect voor traditie en terroir.

De wijngaarden zijn verdeeld in twee delen : 10ha in de heuvels van Rosazzo (Colli Orientali del Friuli) en 20ha in Moimacco (op 3km van Cividale, parel van Friuli).

 

Friuli wijnregio

Friuli-Venezia Giulia is een noordelijke wijnregio in Italië, grenzend aan Oostenrijk en Slovenië. Het is een regio met een rijke geschiedenis van wijnbouw en staat bekend om zijn gevarieerde en hoogwaardige wijnen.

Friuli is bekend om zijn brede scala aan druivensoorten. Zowel witte als rode druiven gedijen goed in het klimaat en de bodem van de regio. Enkele prominente witte druivensoorten zijn Friulano (vroeger bekend als Tocai Friulano), Pinot Grigio, Sauvignon Blanc en Ribolla Gialla. Voor rode wijnen worden druivensoorten zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Refosco dal Peduncolo Rosso vaak gebruikt. 

Het terroir van Friuli is divers en omvat heuvels, vlaktes en bergen. De regio heeft een continentaal klimaat, wat betekent dat er aanzienlijke temperatuurverschillen zijn tussen dag en nacht. Deze omstandigheden, samen met de verschillende bodemsoorten, dragen bij aan de complexiteit van de wijnen.

Binnen Friuli zijn er subregio's die bijzonder bekend zijn om hun wijnen. Collio, Cividale en Colli Orientali del Friuli staan bekend om hun hoogwaardige productie van witte en rode wijnen. De heuvelachtige omgeving en de nabijheid van de Alpen maken deze gebieden gunstig voor de wijnbouw.

 

Pinot Grigio druif

Pinot Grigio is een witte druivensoort die wereldwijd wordt verbouwd, maar de versies uit Friuli-Venezia Giulia, met name uit de subregio's Collio en Colli Orientali del Friuli, staan bekend om hun kwaliteit en expressiviteit. Hier zijn enkele kenmerken van Pinot Grigio uit Friuli: 

Pinot Grigio wijnen uit Friuli hebben doorgaans een verfrissend karakter met een medium body. Ze vertonen vaak tonen van groene appel, peer, citrusvruchten en soms steenfruit. De zuurgraad is over het algemeen levendig, wat bijdraagt aan de frisheid van de wijn. De wijnen hebben een delicaat en fruitig aroma, vaak met florale noten en hints van kruiden. 

Het terroir van Friuli, met zijn heuvelachtige landschappen en variërende bodemtypes, kan de karakteristieken van Pinot Grigio wijnen beïnvloeden. Collio en Colli Orientali del Friuli staan bekend om hun gunstige omstandigheden voor de teelt van deze druif. 

Om de frisheid en fruitigheid te behouden, worden Pinot Grigio wijnen vaak op roestvrijstalen tanks gefermenteerd en gerijpt. Sommige producenten experimenteren echter ook met houtgerijpte versies om extra complexiteit toe te voegen. Pinot Grigio uit Friuli is een veelzijdige wijn die goed samengaat met verschillende gerechten. Het past goed bij lichte voorgerechten, schaal- en schelpdieren, salades en gerechten met wit vlees.

Hoewel Pinot Grigio over de hele wereld wordt verbouwd, wordt gezegd dat de versies uit Friuli bijzonder expressief zijn en meer diepgang hebben dan sommige commerciëlere varianten. In Friuli wordt Pinot Grigio soms ook aangeduid als Pinot Gris, vooral in de regio's waar de invloed van de nabijgelegen Franse grens merkbaar is.

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites