Retourrecht van 14 dagen

Witte wijn Italië
De Puppi, Friuli, Friulano, DOC, 2022

Witte wijn Italië De Puppi, Friuli, Friulano, DOC
€ 15.12 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 14.58 per fles
vanaf 12 flessen € 14.04 per fles
vanaf 18 flessen € 13.50 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Droge en zachte Italiaanse witte wijn uit de Friuli wijnregio op basis van 100% Friulano druiven met een rijping van 3 maanden in inox cuves. Heel wat aroma's van oranjebloesem en perzik met noties van amandelen. Verfrissende en aangename afdronk. 

Gw1385
2022
Kurk
75 cl
13 %

Meer info:

De Puppi

Azienda Agricola de Puppi is al generaties lang eigendom van de familie Conti de Puppi. De Puppi, van Toscaanse afkomst, stammen af van de beroemde familie van de Guidi graven in het Casentino gebied.

De Puppi heeft de wijnproductie in Friuli altijd rechtstreeks beheerd met innovatieve keuzes, mede dankzij de bijdrage van de nieuwe generaties, met behoud van onveranderd respect voor traditie en terroir.

De wijngaarden zijn verdeeld in twee delen : 10ha in de heuvels van Rosazzo (Colli Orientali del Friuli) en 20ha in Moimacco (op 3km van Cividale, parel van Friuli).

 

Friuli wijnregio

Friuli-Venezia Giulia is een noordelijke wijnregio in Italië, grenzend aan Oostenrijk en Slovenië. Het is een regio met een rijke geschiedenis van wijnbouw en staat bekend om zijn gevarieerde en hoogwaardige wijnen.

Friuli is bekend om zijn brede scala aan druivensoorten. Zowel witte als rode druiven gedijen goed in het klimaat en de bodem van de regio. Enkele prominente witte druivensoorten zijn Friulano (vroeger bekend als Tocai Friulano), Pinot Grigio, Sauvignon Blanc en Ribolla Gialla. Voor rode wijnen worden druivensoorten zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Refosco dal Peduncolo Rosso vaak gebruikt. 

Het terroir van Friuli is divers en omvat heuvels, vlaktes en bergen. De regio heeft een continentaal klimaat, wat betekent dat er aanzienlijke temperatuurverschillen zijn tussen dag en nacht. Deze omstandigheden, samen met de verschillende bodemsoorten, dragen bij aan de complexiteit van de wijnen.

Binnen Friuli zijn er subregio's die bijzonder bekend zijn om hun wijnen. Collio, Cividale en Colli Orientali del Friuli staan bekend om hun hoogwaardige productie van witte en rode wijnen. De heuvelachtige omgeving en de nabijheid van de Alpen maken deze gebieden gunstig voor de wijnbouw.

 

Friulano druif

Friulano druif is een inheemse witte druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Friuli-Venezia Giulia in Noord-Italië. Deze druif staat ook bekend onder verschillende andere namen, waaronder Tocai Friulano (voorheen gebruikt, maar de naam werd gewijzigd om verwarring met de Hongaarse Tokaj wijn te voorkomen), Sauvignon Vert, Sauvignonasse en nog enkele andere lokale namen.

Friulano wijnen hebben over het algemeen een medium tot volle body met een lage zuurgraad. Ze kunnen een scala aan smaken bieden, waaronder tonen van amandelen, peren, kruiden en soms honing. De Friulano druif heeft een kenmerkend aromatisch profiel. De aroma's kunnen variëren, maar vaak omvatten ze florale noten zoals acacia en kamperfoelie, samen met fruitige tonen. 

Zoals veel druivensoorten, kan de Friulano druif sterk worden beïnvloed door het terroir (de combinatie van bodem, klimaat en topografie). De wijngaarden in Collio en Colli Orientali del Friuli, bekende subregio's van Friuli, staan bekend om het produceren van kwaliteitsvolle Friulano wijnen. Friulano wordt vaak gebruikt om zowel droge als iets zoetere stijlen witte wijn te produceren. Het is een veelzijdige druif die verschillende wijnstijlen kan voortbrengen, afhankelijk van de wijnmakerijtechnieken. 

Vanwege zijn smaakprofiel gaat Friulano goed samen met een verscheidenheid aan gerechten, waaronder zeevruchten, wit vlees, gevogelte, risotto en zachte kazen.

 

 

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites