Retourrecht van 14 dagen

Rode wijn Italië
Icario, Toscane, Vino Nobile di Montepulciano, DOCG, 2018

Rode wijn Italië Icario, Toscane, Vino Nobile di Montepulciano, DOCG
€ 27.44 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 26.46 per fles
vanaf 12 flessen € 25.48 per fles
vanaf 18 flessen € 24.50 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Evenwichtige en ronde Italiaanse rode wijn uit Toscane op basis van 90% Sangiovese en 10% Colorino druiven met een vatrijping van 18 maanden. Heel wat aroma's van vers rood -en donker fruit, kruiden en met delicate bloemige tonen. Lange kruidige afdronk. 

Gw1375
2018
Kurk
75 cl
14,5 %

Meer info:

Icario

Icario is een vooraanstaand wijnhuis (22 hectare wijngaarden) gevestigd in de betoverende regio Montepulciano op een hoogte van ongeveer 450 meter, gelegen in het hart van Toscane, Italië. Hun naam is synoniem geworden met hoogwaardige wijnproductie, met een bijzondere focus op de befaamde "Vino Nobile di Montepulciano", een robuuste rode wijn die deze regio zo kenmerkt.

Gelegen te midden van de historische pracht van Montepulciano, heeft Icario zich toegewijd aan de creatie van de befaamde "Vino Nobile di Montepulciano". Deze wijn wordt gemaakt van minimaal 70% Sangiovese druiven, lokaal bekend als Prugnolo Gentile. De wijn draagt een rijke geschiedenis en wordt erkend als een van Italië's meest verfijnde en complexe wijnen.

Icario onderscheidt zich door het vinden van een harmonieuze balans tussen traditionele wijnbereiding en moderne innovaties. Hun benadering eert de oude methoden die de natuurlijke kwaliteiten van de druiven en het terroir benadrukken. Tegelijkertijd benutten ze hedendaagse inzichten en technieken om de algehele kwaliteit van hun wijnen te versterken.

 

 

Vino Nobile di Montepulciano

Vino Nobile di Montepulciano is een prestigieuze Italiaanse wijn die afkomstig is uit de schilderachtige stad Montepulciano, gelegen in de provincie Siena in Toscane. Ondanks zijn naam heeft deze rode wijn niets te maken met de druifsoort Montepulciano. In plaats daarvan is de voornaamste druif die wordt gebruik in deze wijn de Sangiovese druif, die lokaal bekend staat als de Prugnolo Gentile.

De geschiedenis van Vino Nobile di Montepulciano reikt terug tot de Middeleeuwen, en het wordt beschouwd als een van de oudste wijnen in Italië, met historische documentatie die teruggaat tot de 8e eeuw. De toevoeging van "Nobile" aan de naam benadrukt de nobele en edele eigenschappen van deze wijn.

De kern van Vino Nobile di Montepulciano wordt gevormd door de Sangiovese druif. De wijnwetgeving schrijft voor dat minstens 70% van deze druif moet worden gebruikt, maar in de praktijk gebruiken veel wijnmakers een hoger percentage. Deze druif staat bekend om zijn kenmerkende hoge zuurgraad, uitgesproken tannines en rijke smaakprofielen.

De wijn onderscheidt zich door zijn complexiteit en elegantie. Typerend zijn de aroma's van rood fruit, zoals kersen en bessen, gecombineerd met kruidige tonen en subtiele aardse nuances. Met het rijpen ontwikkelt de wijn vaak extra lagen van smaak, waaronder tabak, leer en balsamico.

De Vino Nobile di Montepulciano heeft aanzienlijk bewaarpotentieel en kan zich prachtig ontwikkelen met de tijd. Veel van deze wijnen worden enkele jaren gerijpt in zowel eikenhouten vaten als flessen voordat ze worden vrijgegeven, wat bijdraagt aan hun diepte en complexiteit.

Met zijn Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG)-status, die de hoogste wijnkwaliteit in Italië vertegenwoordigt, is Vino Nobile di Montepulciano een ware ambassadeur van de Toscane-regio. Het samenspel van terroir, druiven en traditionele wijnbereiding geeft deze wijn een speciale plaats in het hart van wijnliefhebbers wereldwijd, en draagt bij aan de reputatie van Toscane als een wijnparadijs.

 

Sangiovese druif

De Sangiovese druif, een intrigerende en historisch relevante variëteit, is diep geworteld in de Italiaanse wijntraditie. Afkomstig uit Italië, heeft deze inheemse druif zijn stempel gedrukt op talloze wijnregio's en heeft hij vooral een prominente plaats verworven in Toscane.

Sangiovese druiven vertonen kenmerken zoals middelgrootte en dunne schillen. Hierdoor kunnen ze gevoelig reageren op zowel klimaatomstandigheden als bodemsamenstelling, wat bijdraagt aan de diversiteit van de smaakprofielen die ze kunnen voortbrengen.

Wijnen gemaakt van Sangiovese hebben vaak rode fruittonen, variërend van sappige kersen tot rijpe bessen, die worden aangevuld met elementen van kruiden en aardse tonen. Een opvallende eigenschap van deze druif is zijn hoogwaardige zuurgraad, die bijdraagt aan de structuur en het verouderingspotentieel van de wijnen.

Hoewel Sangiovese in heel Italië wordt geteeld, geniet hij een speciale status in Toscane. Hier vormt hij de basis voor enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen, waaronder Chianti, Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano. Deze wijnen belichamen de rijke verscheidenheid en de diepgaande aard van de Sangiovese-druif.

Met zijn stevige tannines en uitgesproken zuurgraad hebben Sangiovese wijnen vaak de capaciteit om te rijpen en zich te ontwikkelen met de tijd. Ze gedijen op de leeftijd, waarbij ze complexiteit en diepte in smaak ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd het karakter van het terroir waarin ze zijn geteeld vastleggen.

Samenvattend kan gezegd worden dat de Sangiovese druif een meesterlijke ambassadeur van de Italiaanse wijn is. Zijn veelzijdigheid en vermogen om te gedijen in verschillende omstandigheden hebben bijgedragen aan een opmerkelijk scala aan wijnen, variërend van levendige en fruitige stijlen tot rijke, verouderingswaardige meesterwerken.

 

Colorino druif

Colorino is een inheemse Italiaanse druivensoort met een bijzondere betekenis in de wereld van wijn, vooral in de regio Toscane. De naam "Colorino" is afgeleid van het Italiaanse woord "colore", wat "kleur" betekent, en dit benadrukt de essentiële rol van deze druif bij het toevoegen van diepte en intensiteit aan de kleur van rode wijnen.

De druif staat bekend om zijn vermogen om diepe kleurpigmenten aan wijn te geven, en zijn bijdrage aan het aroma is vaak doordrongen van tonen van rood fruit, kruiden en soms aardse nuances. Wat de structuur betreft, worden Colorino druiven gekenmerkt door stevige tannines, wat een solide basis creëert voor de wijn en ook bijdraagt aan het potentieel om te rijpen en te verouderen.

Colorino is met name gewaardeerd als een waardevolle blendingdruif in Toscane. In wijngebieden zoals Chianti en andere delen van Toscane wordt Colorino vaak samengevoegd met andere druivensoorten, zoals de prominente Sangiovese, om extra kleur, structuur en complexiteit aan de uiteindelijke wijn toe te voegen.

 
Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites