Retourrecht van 14 dagen

Rode wijn Italië
Icario, Toscane, Rosso di Montepulciano, DOC, 2021

Nieuw
Rode wijn Italië Icario, Toscane, Rosso di Montepulciano, DOC
€ 17.99 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 17.49 per fles
vanaf 12 flessen € 17.00 per fles
vanaf 18 flessen € 16.50 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Frisse en harmonieuze Italiaanse rode wijn uit Toscane op basis van 80% Sangiovese en 20% Merlot druiven met een vatrijping van 6 maanden. Heel wat aroma's van rijp rood fruit en bessen met lichte tonen van vanille. Evenwichtige en fruitige afdronk met aangename tannines.

Gw1374
2021
Kurk
75 cl
14,5 %

Meer info:

Icario

Icario is een vooraanstaand wijnhuis (22 hectare wijngaarden) gevestigd in de betoverende regio Montepulciano op een hoogte van ongeveer 450 meter, gelegen in het hart van Toscane, Italië. Hun naam is synoniem geworden met hoogwaardige wijnproductie, met een bijzondere focus op de befaamde "Vino Nobile di Montepulciano", een robuuste rode wijn die deze regio zo kenmerkt.

Gelegen te midden van de historische pracht van Montepulciano, heeft Icario zich toegewijd aan de creatie van de befaamde "Vino Nobile di Montepulciano". Deze wijn wordt gemaakt van minimaal 70% Sangiovese druiven, lokaal bekend als Prugnolo Gentile. De wijn draagt een rijke geschiedenis en wordt erkend als een van Italië's meest verfijnde en complexe wijnen.

Icario onderscheidt zich door het vinden van een harmonieuze balans tussen traditionele wijnbereiding en moderne innovaties. Hun benadering eert de oude methoden die de natuurlijke kwaliteiten van de druiven en het terroir benadrukken. Tegelijkertijd benutten ze hedendaagse inzichten en technieken om de algehele kwaliteit van hun wijnen te versterken.

 

Rosso di Montepulciano

Rosso di Montepulciano is een rode wijn die afkomstig is uit dezelfde regio als de beroemde "Vino Nobile di Montepulciano," namelijk Montepulciano in Toscane, Italië. Deze wijn wordt vaak beschouwd als de jongere variant van de Vino Nobile en biedt een toegankelijkere en levendige benadering van de Montepulciano stijl.

De belangrijkste kenmerken van Rosso di Montepulciano omvatten:

De wijn wordt meestal gemaakt van dezelfde Sangiovese druiven (lokaal bekend als "Prugnolo Gentile") als de Vino Nobile, maar heeft een kortere rijpingsperiode en wordt eerder vrijgegeven. Hierdoor behoudt het een jeugdige en frisse karakter, vergezeld van fruitige aroma's.

De "Rosso di Montepulciano" fungeert vaak als een soort "tweede wijn" in vergelijking met de Vino Nobile. Het biedt wijnmakers de kans om jongere wijnstokken te gebruiken en de wijn eerder op de markt te brengen. Dit maakt het een voorproefje van de Montepulciano stijl zonder de langere rijpingsperiode van zijn meer volwassen tegenhanger. 

De wijn vertoont typische tonen van rood fruit, zoals kersen en frambozen, naast enkele subtiel kruidige nuances. De zuurgraad blijft goed behouden en de tannines zijn meestal zachter dan die van de Vino Nobile. Dit maakt het een uitstekende keuze voor directe consumptie en genot van zijn jeugdige en levendige eigenschappen. 

Een belangrijk voordeel van "Rosso di Montepulciano" is dat het vaak een meer betaalbaar alternatief is voor de Vino Nobile di Montepulciano. Terwijl de Vino Nobile vaak wordt bewaard voor speciale gelegenheden of voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar de diepgaandere ontwikkeling van langere rijping, biedt "Rosso di Montepulciano" een smakelijke en toegankelijke optie voor alledaags genot.

 

Sangiovese druif

De Sangiovese druif, een intrigerende en historisch relevante variëteit, is diep geworteld in de Italiaanse wijntraditie. Afkomstig uit Italië, heeft deze inheemse druif zijn stempel gedrukt op talloze wijnregio's en heeft hij vooral een prominente plaats verworven in Toscane.

Sangiovese druiven vertonen kenmerken zoals middelgrootte en dunne schillen. Hierdoor kunnen ze gevoelig reageren op zowel klimaatomstandigheden als bodemsamenstelling, wat bijdraagt aan de diversiteit van de smaakprofielen die ze kunnen voortbrengen.

Wijnen gemaakt van Sangiovese hebben vaak rode fruittonen, variërend van sappige kersen tot rijpe bessen, die worden aangevuld met elementen van kruiden en aardse tonen. Een opvallende eigenschap van deze druif is zijn hoogwaardige zuurgraad, die bijdraagt aan de structuur en het verouderingspotentieel van de wijnen.

Hoewel Sangiovese in heel Italië wordt geteeld, geniet hij een speciale status in Toscane. Hier vormt hij de basis voor enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen, waaronder Chianti, Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano. Deze wijnen belichamen de rijke verscheidenheid en de diepgaande aard van de Sangiovese-druif.

Met zijn stevige tannines en uitgesproken zuurgraad hebben Sangiovese wijnen vaak de capaciteit om te rijpen en zich te ontwikkelen met de tijd. Ze gedijen op de leeftijd, waarbij ze complexiteit en diepte in smaak ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd het karakter van het terroir waarin ze zijn geteeld vastleggen.

Samenvattend kan gezegd worden dat de Sangiovese druif een meesterlijke ambassadeur van de Italiaanse wijn is. Zijn veelzijdigheid en vermogen om te gedijen in verschillende omstandigheden hebben bijgedragen aan een opmerkelijk scala aan wijnen, variërend van levendige en fruitige stijlen tot rijke, verouderingswaardige meesterwerken.

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites