Retourrecht van 14 dagen

Rode wijn Italië
La Braccesca, Antinori, Toscane, Vino Nobile di Montepulciano, DOCG, 2020

Rode wijn Italië La Braccesca, Antinori, Toscane, Vino Nobile di Montepulciano, DOCG
€ 25.62 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 24.91 per fles
vanaf 12 flessen € 24.21 per fles
vanaf 18 flessen € 23.50 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Een prachtige Vino Nobile uit Montepulciano, één van de domeinen van Marchese Antinori. Diep robijnrode wijn op basis van Merlot en Sangiovese druif met een intense geur van rood fruit en vanille. De smaak is vol, fruitig, mooi van structuur en goed in balans.

Kwaliteitslabel : DOCG : Denominazione Origine Controllata Garantita

Gw613
8001935001133
2020
Kurk
75 cl
13,5 %

Meer info:

La Braccesca

La Braccesca is een opmerkelijk wijnhuis in Toscane, Italië, dat eigendom is van het gerenommeerde Antinori familiebedrijf. Binnen de uitgebreide wijncollectie van de Antinori's neemt La Braccesca een belangrijke plaats in vanwege zijn focus op kwaliteitswijnen en zijn locatie in de regio Montepulciano en Cortona.

Als onderdeel van de erfenis van de Antinori's heeft La Braccesca het voordeel van de rijke expertise en lange geschiedenis van de familie in de wijnindustrie. Dit weerspiegelt zich in de productie van hoogwaardige wijnen.

Het wijnhuis is strategisch gelegen in Montepulciano, een regio die bekend staat om zijn Vino Nobile di Montepulciano. De bodem en het klimaat van dit gebied bieden ideale omstandigheden voor de teelt van de Sangiovese druif, lokaal bekend als Prugnolo Gentile.

Een opvallend kenmerk van La Braccesca is de specialisatie in Vino Nobile di Montepulciano, een DOCG wijn die wordt geproduceerd van de Sangiovese druif. Deze wijnen hebben de neiging elegant en complex te zijn, en ze dragen de kenmerkende eigenschappen van de regio in zich.

Een ander top wijn van La Braccesca is de Bramsole met hoofdzakelijk de Syrah druif. De wijngaarden zijn terug te vinden in de omgeving van Cortona.

Wijnen van La Braccesca

 

Vino Nobile di Montepulciano

Vino Nobile di Montepulciano is een prestigieuze Italiaanse wijn die afkomstig is uit de schilderachtige stad Montepulciano, gelegen in de provincie Siena in Toscane. Ondanks zijn naam heeft deze rode wijn niets te maken met de druifsoort Montepulciano. In plaats daarvan is de voornaamste druif die wordt gebruik in deze wijn de Sangiovese druif, die lokaal bekend staat als de Prugnolo Gentile.

De geschiedenis van Vino Nobile di Montepulciano reikt terug tot de Middeleeuwen, en het wordt beschouwd als een van de oudste wijnen in Italië, met historische documentatie die teruggaat tot de 8e eeuw. De toevoeging van "Nobile" aan de naam benadrukt de nobele en edele eigenschappen van deze wijn.

De kern van Vino Nobile di Montepulciano wordt gevormd door de Sangiovese druif. De wijnwetgeving schrijft voor dat minstens 70% van deze druif moet worden gebruikt, maar in de praktijk gebruiken veel wijnmakers een hoger percentage. Deze druif staat bekend om zijn kenmerkende hoge zuurgraad, uitgesproken tannines en rijke smaakprofielen.

De wijn onderscheidt zich door zijn complexiteit en elegantie. Typerend zijn de aroma's van rood fruit, zoals kersen en bessen, gecombineerd met kruidige tonen en subtiele aardse nuances. Met het rijpen ontwikkelt de wijn vaak extra lagen van smaak, waaronder tabak, leer en balsamico.

De Vino Nobile di Montepulciano heeft aanzienlijk bewaarpotentieel en kan zich prachtig ontwikkelen met de tijd. Veel van deze wijnen worden enkele jaren gerijpt in zowel eikenhouten vaten als flessen voordat ze worden vrijgegeven, wat bijdraagt aan hun diepte en complexiteit.

Met zijn Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG)-status, die de hoogste wijnkwaliteit in Italië vertegenwoordigt, is Vino Nobile di Montepulciano een ware ambassadeur van de Toscane-regio. Het samenspel van terroir, druiven en traditionele wijnbereiding geeft deze wijn een speciale plaats in het hart van wijnliefhebbers wereldwijd, en draagt bij aan de reputatie van Toscane als een wijnparadijs.

 

Sangiovese druif

De Sangiovese druif, een intrigerende en historisch relevante variëteit, is diep geworteld in de Italiaanse wijntraditie. Afkomstig uit Italië, heeft deze inheemse druif zijn stempel gedrukt op talloze wijnregio's en heeft hij vooral een prominente plaats verworven in Toscane.

Sangiovese druiven vertonen kenmerken zoals middelgrootte en dunne schillen. Hierdoor kunnen ze gevoelig reageren op zowel klimaatomstandigheden als bodemsamenstelling, wat bijdraagt aan de diversiteit van de smaakprofielen die ze kunnen voortbrengen.

Wijnen gemaakt van Sangiovese hebben vaak rode fruittonen, variërend van sappige kersen tot rijpe bessen, die worden aangevuld met elementen van kruiden en aardse tonen. Een opvallende eigenschap van deze druif is zijn hoogwaardige zuurgraad, die bijdraagt aan de structuur en het verouderingspotentieel van de wijnen.

Hoewel Sangiovese in heel Italië wordt geteeld, geniet hij een speciale status in Toscane. Hier vormt hij de basis voor enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen, waaronder Chianti, Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano. Deze wijnen belichamen de rijke verscheidenheid en de diepgaande aard van de Sangiovese-druif.

Met zijn stevige tannines en uitgesproken zuurgraad hebben Sangiovese wijnen vaak de capaciteit om te rijpen en zich te ontwikkelen met de tijd. Ze gedijen op de leeftijd, waarbij ze complexiteit en diepte in smaak ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd het karakter van het terroir waarin ze zijn geteeld vastleggen.

 

Samenvattend kan gezegd worden dat de Sangiovese druif een meesterlijke ambassadeur van de Italiaanse wijn is. Zijn veelzijdigheid en vermogen om te gedijen in verschillende omstandigheden hebben bijgedragen aan een opmerkelijk scala aan wijnen, variërend van levendige en fruitige stijlen tot rijke, verouderingswaardige meesterwerken.

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites