Retourrecht van 14 dagen

Rode wijn Portugal
Casa Relvas, Alentejo, Segredos de São Miguel, Tinto, 2020

Rode wijn Portugal Casa Relvas, Alentejo, Segredos de São Miguel, Tinto
€ 8.67 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 8.43 per fles
vanaf 12 flessen € 8.19 per fles
vanaf 18 flessen € 7.95 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Casa Relvas Alentejo

Portugese rode wijn

Frisse, fruitige en sappige Portugese rode wijn uit de Alentejo wijnregio nabij Evora op basis van Aragonez (Tempranillo), Touriga Nacional, Alicante Bouschet en Trincadeira (Malvasia) druiven met een lichte vatrijping. Aroma's van vooral bosbessen en braambessen met lichte houttoets. Aangename afdronk met zachte tannines. 

Gw1238
5600391232179
2020
Kurk
75 cl
13,5 %

Meer info:

Alentejo wijnregio

De Alentejo wijnregio is een van de grootste en meest productieve wijngebieden in Portugal met ongeveer 23.000 hectare aan wijngaarden. Het is gelegen in het zuidelijke deel van het land en beslaat een groot deel van de Alentejo-regio, die bekend staat om zijn uitgestrekte landschappen, warme klimaat en vruchtbare bodems.

Alentejo heeft een lange geschiedenis in de wijnbouw, die teruggaat tot de oudheid. De regio is vooral bekend om zijn rode wijnen, die vaak worden gemaakt van inheemse druivensoorten zoals Aragonez (Tinta Roriz), Trincadeira, Alicante Bouschet en Touriga Nacional. Deze druivensoorten gedijen goed in het hete en droge klimaat van Alentejo en geven de wijnen hun rijke en volle karakter.

De wijnen uit Alentejo worden vaak gekenmerkt door hun diepe kleur, zachte tannines en aroma's van rijp fruit, specerijen en kruiden. Naast rode wijnen worden er ook witte -en rosé wijnen geproduceerd in de regio, waarbij druivensoorten zoals Antão Vaz, Arinto en Roupeiro worden gebruikt voor de witte wijnen.

Een opvallend kenmerk van de Alentejo-regio is het uitgestrekte landschap met glooiende heuvels en vlaktes, wat de perfecte omstandigheden biedt voor wijnbouw. Veel wijnhuizen in Alentejo hebben moderne wijnbouwtechnieken geïntroduceerd en werken met respect voor het milieu en de natuurlijke omgeving.

Alentejo wijnen hebben de afgelopen jaren internationale erkenning gekregen en zijn geliefd bij wijnliefhebbers over de hele wereld. Als je ooit de kans krijgt om de Alentejo wijnregio te bezoeken, kun je genieten van de prachtige landschappen en proeven van de heerlijke wijnen die deze regio te bieden heeft.

 

Alicante Bouschet druif

Alicante Bouschet is een rode druivensoort die veel wordt geteeld in verschillende wijnregio's over de hele wereld, waaronder Portugal, Spanje, Frankrijk, en de Verenigde Staten.

Wat Alicante Bouschet uniek maakt, is dat het een zogenaamde teinturier-druif is, wat betekent dat zowel het vruchtvlees als het sap van de druif rood zijn. Dit is anders dan de meeste rode druivensoorten, waarbij het sap helder is en de kleur in de schil wordt verkregen.

Alicante Bouschet wordt vaak gebruikt voor de productie van rode wijnen vanwege zijn diepe kleur, hoge tannines en rijke smaak. De wijnen die ervan worden gemaakt, hebben vaak tonen van rijpe bessen, donkere kersen, kruiden en soms een lichte kruidigheid.

In Portugal wordt Alicante Bouschet gebruikt als één van de belangrijkste druivensoorten voor het maken van rode wijnen, met name in de Alentjo wijnregio. Het wordt vaak gebruikt in blends met andere druivensoorten zoals Aragonez (Tempranillo), Trincadeira en Touriga Nacional, en kan rode wijnen van hoge kwaliteit voortbrengen met een goede structuur en complexiteit.

 

Touriga Nacional druif

Touriga Nacional is één van de meest bekende en belangrijke inheemse druivensoorten van Portugal. Het is voornamelijk bekend vanwege zijn rol in de productie van portwijnen, maar het wordt zeker ook gebruikt voor de productie van stille rode wijnen van hoge kwaliteit.

De Touriga Nacional druif staat bekend om zijn intense kleur, rijke tannines en complexe aroma's. Het is een dikke schil druif die veel kleur en smaakstoffen aan de wijn geeft. De wijnen die ervan worden geproduceerd hebben meestal tonen van zwarte bessen, bloemen, kruiden en soms een lichte kruidigheid. De druif heeft een uitstekend bewaarpotentieel en de wijnen kunnen zich goed ontwikkelen met rijping.

In de Douro wijnregio wordt Touriga Nacional vaak gebruikt als een van de belangrijkste druivensoorten voor het maken van portwijnen. Het is een essentieel onderdeel van de meeste Vintage en Late Bottled Vintage (LBV) ports. De druif wordt ook gebruikt in sommige Tawny en Ruby ports, hoewel het meestal in kleinere hoeveelheden wordt gemengd.

In de afgelopen jaren is Touriga Nacional ook steeds populairder geworden voor de productie van stille rode wijnen. Het wordt gebruikt in verschillende wijnregio's in Portugal, zoals de Dão, Douro, Alentejo en de wijnregio's rond Lissabon. De druif heeft internationaal erkenning gekregen vanwege de uitstekende kwaliteit van de wijnen die het voortbrengt.

Touriga Nacional wordt beschouwd als een van de edelste en meest karakteristieke druivensoorten van Portugal en is een belangrijk onderdeel van de rijke wijntradities van het land.

 

Trincadeira druif

Trincadeira is een rode druivensoort die veel voorkomt in Portugal, met name in de regio Alentejo, maar het wordt ook geteeld in andere delen van het land, zoals de regio's Lisboa en Setúbal.

Trincadeira staat bekend om zijn diepe kleur, hoge zuurgraad en aromatische eigenschappen. De wijnen die ervan worden gemaakt hebben vaak tonen van rood fruit, zoals bessen en bramen, en soms een vleugje kruidigheid en aardse tonen.

In de regio Alentejo wordt Trincadeira vaak gebruikt als een van de belangrijkste druivensoorten voor het maken van rode wijnen. Het wordt meestal geblend met andere inheemse Portugese druivensoorten zoals Aragonez (Tempranillo) en Alicante Bouschet, om wijnen te produceren met een goede structuur en complexiteit.

Trincadeira-wijnen zijn meestal levendig en fruitig, maar ze kunnen ook enige rijping ondergaan om extra complexiteit te ontwikkelen. De druif heeft een uitstekend bewaarpotentieel en kan zich goed ontwikkelen in de fles.

 

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites