Retourrecht van 14 dagen

Witte wijn Portugal
Quinta de Linhares, Vinho Verde, Avesso, Branco, 2022

Nieuw
Witte wijn Portugal Quinta de Linhares, Vinho Verde, Avesso, Branco
€ 11.45 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 11.13 per fles
vanaf 12 flessen € 10.82 per fles
vanaf 18 flessen € 10.50 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Intense en volle Portugese witte wijn uit de Vinho Verde wijnregio op basis van 100% Avesso druiven. Heel wat aroma's van peer en kweepeer. In de mond tonen van wit fruit zoals appel en witte pruimen. Complexe, romige en aanhoudende afdronk.

 

Gw1366
2022
Kurk
75 cl
13 %

Meer info:

Quinta de Linhares

Quinta de Linhares ligt in de gemeente Penafiel in de wijnregio Vinho Verde (subregio Sousa) in het noordwesten van Portugal. De wijngaarden strekken zich uit over een totale oppervlakte van 20 hectare op een hoogte tussen de 250 en 300 meter. Zandige leemgronden rijk aan fosfor en kalium.

Quinta de Linhares produceert voornamelijk witte inheemse druiven zoals Avesso, Azal Branco en Alvarinho. Deze Portugese witte wijnen uit de Vinho Verde wijnregio zijn voornamelijk aromatisch, levendig en heerlijk fris.

 

Klik hier om de verschillende wijnen van Quinta de Linhares te ontdekken.

 

 

Vinho Verde wijnregio

De Vinho Verde wijnregio is een unieke wijnregio in het noorden van Portugal, langs de Atlantische kust met ongeveer 20.000 hectare aan wijngaarden. Het staat bekend om zijn verfrissende witte wijnen, hoewel er ook rosé -en rode wijnen geproduceerd worden.

De witte wijnen uit de Vinho Verde hebben een lichte kleur, een frisse zuurgraad en zijn zacht en verkwikkend, perfect voor zomerse dagen. De belangijkste druivensoorten voor witte Vinho Verde zijn Alvarinho, Azal Branco, Loureiro, Arinto, Avesso en Trajadura.

De regio heeft een maritiem klimaat met milde temperaturen en regelmatige regenval. De granieten bodems dragen bij aan de mineraliteit en frisheid van de wijnen. De Vinho Verde wijnregio strekt zich uit over negen subregio's, waaronder Minho, Lima, Cávado, Ave, Basto, Sousa, Paiva, Amarante en Baião.

De Vinho Verde wijnen zijn geliefd vanwege hun lichte en verfrissende karakter, en ze passen goed bij visgerechten, zeevruchten en lichte salades. Het is een prachtige bestemming om te verkennen, met groene landschappen, historische dorpen en gastvrije wijnproducenten.

 

Avesso druif

De Avesso druif is een witte druivensoort die voornamelijk wordt geteeld in de regio Vinho Verde in Portugal. De naam "Avesso" betekent letterlijk "tegengesteld" in het Portugees, omdat de druif de neiging heeft om later te rijpen dan veel andere druivensoorten.

Avesso wordt vaak gebruikt voor de productie van witte Vinho Verde wijnen, die fris en aromatisch zijn. De druif heeft een goede zuurgraad en brengt aroma's van citrusvruchten, groene appel en witte bloemen in de wijnen.

Vinho Verde wijnen gemaakt van Avesso druiven zijn heerlijke en verfrissende (zomerse) wijnen die goed passen bij lichte gerechten en zeevruchten. Dankzij de recente toename van de populariteit van inheemse druivensoorten is de Avesso druif ook in andere delen van Portugal en daarbuiten te vinden. Het is een interessante en unieke druivensoort die bijdraagt aan de diversiteit van de Portugese wijnproductie.

 

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites