Retourrecht van 14 dagen

Witte wijn Portugal
Quinta de Linhares, Vinho Verde, Avesso, Branco, Reserva, 2018

Witte wijn Portugal Quinta de Linhares, Vinho Verde, Avesso, Branco, Reserva
€ 19.60 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 18.90 per fles
vanaf 12 flessen € 18.20 per fles
vanaf 18 flessen € 17.50 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Evenwichtige, volle en elegante Portugese witte wijn uit de Vinho Verde wijnregio op basis van Avesso en een beetje Arinto druiven met een vatrijping van 12 maanden. Heel wat aroma's van wit fruit (appel en peer) met subtiele vanille tonen. Lange en elegante afdronk.

Gw1367
2018
Kurk
75 cl
13 %

Meer info:

Quinta de Linhares

Quinta de Linhares ligt in de gemeente Penafiel in de wijnregio Vinho Verde (subregio Sousa) in het noordwesten van Portugal. De wijngaarden strekken zich uit over een totale oppervlakte van 20 hectare op een hoogte tussen de 250 en 300 meter. Zandige leemgronden rijk aan fosfor en kalium.

Quinta de Linhares produceert voornamelijk witte inheemse druiven zoals Avesso, Azal Branco en Alvarinho. Deze Portugese witte wijnen uit de Vinho Verde wijnregio zijn voornamelijk aromatisch, levendig en heerlijk fris.

 

Klik hier om de verschillende wijnen van Quinta de Linhares te ontdekken.

 

Avesso druif

De Avesso druif is een witte druivensoort die voornamelijk wordt geteeld in de regio Vinho Verde in Portugal. De naam "Avesso" betekent letterlijk "tegengesteld" in het Portugees, omdat de druif de neiging heeft om later te rijpen dan veel andere druivensoorten.

Avesso wordt vaak gebruikt voor de productie van witte Vinho Verde wijnen, die fris en aromatisch zijn. De druif heeft een goede zuurgraad en brengt aroma's van citrusvruchten, groene appel en witte bloemen in de wijnen.

Vinho Verde wijnen gemaakt van Avesso druiven zijn heerlijke en verfrissende (zomerse) wijnen die goed passen bij lichte gerechten en zeevruchten. Dankzij de recente toename van de populariteit van inheemse druivensoorten is de Avesso druif ook in andere delen van Portugal en daarbuiten te vinden. Het is een interessante en unieke druivensoort die bijdraagt aan de diversiteit van de Portugese wijnproductie. 

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites