Retourrecht van 14 dagen

Rode wijn Portugal
Casa de Santar, Dão, Tinto, 2021

Rode wijn Portugal Casa de Santar, Dão, Tinto
€ 12.26 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 11.83 per fles
vanaf 12 flessen € 11.39 per fles
vanaf 18 flessen € 10.95 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Toegankelijke en evenwichtige Portugese rode wijn uit de Dão wijnregio op basis van 50% Aragonez, 30% Touriga Nacional en 20% Alfrocheiro druiven met een vatrijping van 6 maanden. Aroma's van vooral rood fruit met lichte kruidige tonen. Ideaal bij pasta, pizza en rood vleesgerechten. 

Gw1304
2021
Kurk
75 cl
13,5 %

Meer info:

Casa de Santar

Casa de Santar is een historisch wijnhuis in de regio Dão in Portugal. Het wijnhuis ligt in een prachtig landschap en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Het wijnhuis produceert een breed scala aan wijnen, variërend van stille wijnen tot mousserende wijnen en portwijnen.

Casa de Santar is vooral bekend om zijn Encruzado-wijnen, die worden gemaakt van de inheemse Encruzado-druivensoort die groeit in de regio Dão. De Encruzado-wijnen van Casa de Santar zijn elegant en complex, met een rijk en geconcentreerd karakter en een opmerkelijk lange afdronk.

Het wijnhuis heeft de afgelopen jaren verschillende prijzen en onderscheidingen gewonnen voor zijn wijnen, en wordt beschouwd als één van de topwijnhuizen in de regio Dão en Portugal in het algemeen.

 

Klik hier om de verschillende wijnen van Casa de Santar te ontdekken.

 

Dão wijnregio

De Dão wijnregio, ongeveer 25.000 hectare aan wijngaarden, is een van de oudste wijngebieden van Portugal en staat bekend om zijn prachtige landschappen, steile heuvels en hoge kwaliteit wijnen. Het is gelegen in het noorden van Portugal, in het centrale deel van het land.

Kenmerkend voor de Dão wijnregio is het continentaal klimaat, met hete zomers en koude winters. De wijngaarden liggen op een hoogte van 200 tot 700 meter boven zeeniveau, waardoor de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groot zijn. Dit draagt bij aan de complexiteit en elegantie van de wijnen uit deze regio.

De Dão wijnregio is vooral bekend om zijn rode wijnen, die vaak worden gemaakt van inheemse druivensoorten zoals Touriga Nacional, Tinta Roriz, Jaen, Alfrocheiro en Encruzado voor witte wijnen. Deze druivensoorten gedijen goed in de granietachtige bodems van de regio en geven de wijnen een uniek karakter.

Dão wijnen hebben meestal een uitstekende structuur, een goede zuurgraad en zijn geschikt voor langdurige rijping. Ze hebben complexe aroma's van rijp fruit, bloemen en kruiden, waardoor ze gewaardeerd worden door wijnliefhebbers over de hele wereld.

Naast de productie van rode en witte wijnen, produceert de Dão wijnregio ook enkele rosé -en mousserende wijnen. Het wijngebied heeft de afgelopen jaren een vernieuwing en heropleving doorgemaakt, waarbij veel wijnproducenten moderne wijnbouwtechnieken hebben geïntroduceerd zonder de traditionele waarden en het unieke karakter van de Dão wijnen te verliezen. Het is een prachtige wijnregio om te verkennen en te genieten van de uitstekende wijnen die het te bieden heeft.

 

Klik hier om de Dão wijnen te ontdekken !

 

 

Alfrocheiro druif

Alfrocheiro is een inheemse rode druivensoort uit Portugal. Het wordt voornamelijk geteeld in de regio Dão, maar het is ook te vinden in andere wijnregio's zoals de regio Alentejo en de Beira Interior.

Alfrocheiro staat bekend om zijn diepe kleur, hoge zuurgraad en aromatische eigenschappen. De wijnen die van Alfrocheiro worden gemaakt, hebben vaak tonen van rood fruit, zoals bessen en kersen, en soms een lichte kruidigheid. Het is een druivensoort die goed kan worden geblend met andere inheemse Portugese druivensoorten zoals Touriga Nacional, Tinta Roriz en Jaen, om complexe en evenwichtige rode wijnen te produceren.

De Dão wijnregio is vooral bekend om zijn rode wijnen die worden gemaakt van Alfrocheiro, waar het wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meest karakteristieke druivensoorten van het gebied. De koele klimatologische omstandigheden in de Dão wijnregio dragen bij aan de ontwikkeling van de complexe aroma's en de goede zuurgraad in de wijnen.

Alfrocheiro wijnen hebben vaak een uitstekend bewaarpotentieel en kunnen zich goed ontwikkelen met rijping. Ze hebben een elegante en verfijnde structuur die ze geschikt maakt om zowel jong te drinken als te bewaren.

Alfrocheiro is een druivensoort die de aandacht heeft getrokken van wijnmakers en wijnliefhebbers vanwege zijn unieke smaakprofiel en zijn vermogen om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Het draagt bij aan de diversiteit en rijkdom van de Portugese wijnbouw en wordt gewaardeerd om zijn bijdrage aan de prachtige wijnen van het land.

 

Touriga Nacional druif

Touriga Nacional is één van de meest bekende en belangrijke inheemse druivensoorten van Portugal. Het is voornamelijk bekend vanwege zijn rol in de productie van portwijnen, maar het wordt zeker ook gebruikt voor de productie van stille rode wijnen van hoge kwaliteit.

De Touriga Nacional druif staat bekend om zijn intense kleur, rijke tannines en complexe aroma's. Het is een dikke schil druif die veel kleur en smaakstoffen aan de wijn geeft. De wijnen die ervan worden geproduceerd hebben meestal tonen van zwarte bessen, bloemen, kruiden en soms een lichte kruidigheid. De druif heeft een uitstekend bewaarpotentieel en de wijnen kunnen zich goed ontwikkelen met rijping.

In de Douro wijnregio wordt Touriga Nacional vaak gebruikt als een van de belangrijkste druivensoorten voor het maken van portwijnen. Het is een essentieel onderdeel van de meeste Vintage en Late Bottled Vintage (LBV) ports. De druif wordt ook gebruikt in sommige Tawny en Ruby ports, hoewel het meestal in kleinere hoeveelheden wordt gemengd.

In de afgelopen jaren is Touriga Nacional ook steeds populairder geworden voor de productie van stille rode wijnen. Het wordt gebruikt in verschillende wijnregio's in Portugal, zoals de Dão, Douro, Alentejo en de wijnregio's rond Lissabon. De druif heeft internationaal erkenning gekregen vanwege de uitstekende kwaliteit van de wijnen die het voortbrengt.

Touriga Nacional wordt beschouwd als een van de edelste en meest karakteristieke druivensoorten van Portugal en is een belangrijk onderdeel van de rijke wijntradities van het land.

 

Aragonez druif

De druif Aragonez, die ook bekend staat als Tempranillo in Spanje. Aragonez is een rode druivensoort die veel wordt geteeld in verschillende wijnregio's over de hele wereld, waaronder Portugal, Spanje en andere landen.

In Portugal wordt Aragonez vaak gebruikt voor de productie van rode wijnen, met name in de Dão -en Alentejo wijnregio. Het is een van de belangrijkste inheemse druivensoorten van het land en wordt gewaardeerd om zijn rijke kleur, zachte tannines en fruitige aroma's.

De wijnen die van Aragonez worden gemaakt hebben vaak tonen van rijp rood fruit, bessen, pruimen, kruiden en soms een vleugje vanille. Het is een druivensoort die goed kan worden geblend met andere inheemse Portugese druivensoorten zoals Touriga Nacional, Trincadeira en Alicante Bouschet, om complexe en evenwichtige rode wijnen te produceren.

Aragonez is ook een belangrijke druivensoort in Spanje, waar het bekend staat als Tempranillo. In Spanje wordt Tempranillo gebruikt voor de productie van veel van de beroemdste wijnen, zoals Rioja en Ribera del Duero.

De Aragonez druif is zeer veelzijdig en kan wijnen van hoge kwaliteit voortbrengen in verschillende stijlen, van jonge en fruitige wijnen tot wijnen met een lang bewaarpotentieel. Het is een geliefde druivensoort onder wijnmakers en wijnliefhebbers vanwege zijn rijke smaakprofiel en zijn vermogen om rode wijnen van hoge kwaliteit te produceren.


Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites