Retourrecht van 14 dagen

Witte wijn Portugal
Casa de Santar, Dão, Branco, Reserva, 2019

Witte wijn Portugal Casa de Santar, Dão, Branco, Reserva
€ 20.10 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 19.39 per fles
vanaf 12 flessen € 18.67 per fles
vanaf 18 flessen € 17.95 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Elegante en volle Portugese witte wijn uit de Dão wijnregio op basis van 50% Encruzado, 30% Bical en 20% Cerceal Branco druiven met een vatrijping van 6 maanden. Heel wat aroma's van exotisch -en tropisch fruit. Ideaal bij wit vleesgerechten en visgerechten.

Gw1302
5603488000415
2019
Kurk
75 cl
13,5 %

Meer info:

Casa de Santar

Casa de Santar is een historisch wijnhuis in de regio Dão in Portugal. Het wijnhuis ligt in een prachtig landschap en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Het wijnhuis produceert een breed scala aan wijnen, variërend van stille wijnen tot mousserende wijnen en portwijnen.

Casa de Santar is vooral bekend om zijn Encruzado-wijnen, die worden gemaakt van de inheemse Encruzado-druivensoort die groeit in de regio Dão. De Encruzado-wijnen van Casa de Santar zijn elegant en complex, met een rijk en geconcentreerd karakter en een opmerkelijk lange afdronk.

Het wijnhuis heeft de afgelopen jaren verschillende prijzen en onderscheidingen gewonnen voor zijn wijnen, en wordt beschouwd als één van de topwijnhuizen in de regio Dão en Portugal in het algemeen.

 

Klik hier om de verschillende wijnen van Casa de Santar te ontdekken.

 

 

Dão wijnregio

De Dão wijnregio, ongeveer 25.000 hectare aan wijngaarden, is een van de oudste wijngebieden van Portugal en staat bekend om zijn prachtige landschappen, steile heuvels en hoge kwaliteit wijnen. Het is gelegen in het noorden van Portugal, in het centrale deel van het land.

Kenmerkend voor de Dão wijnregio is het continentaal klimaat, met hete zomers en koude winters. De wijngaarden liggen op een hoogte van 200 tot 700 meter boven zeeniveau, waardoor de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groot zijn. Dit draagt bij aan de complexiteit en elegantie van de wijnen uit deze regio.

De Dão wijnregio is vooral bekend om zijn rode wijnen, die vaak worden gemaakt van inheemse druivensoorten zoals Touriga Nacional, Tinta Roriz, Jaen, Alfrocheiro en Encruzado voor witte wijnen. Deze druivensoorten gedijen goed in de granietachtige bodems van de regio en geven de wijnen een uniek karakter.

Dão wijnen hebben meestal een uitstekende structuur, een goede zuurgraad en zijn geschikt voor langdurige rijping. Ze hebben complexe aroma's van rijp fruit, bloemen en kruiden, waardoor ze gewaardeerd worden door wijnliefhebbers over de hele wereld.

Naast de productie van rode en witte wijnen, produceert de Dão wijnregio ook enkele rosé -en mousserende wijnen. Het wijngebied heeft de afgelopen jaren een vernieuwing en heropleving doorgemaakt, waarbij veel wijnproducenten moderne wijnbouwtechnieken hebben geïntroduceerd zonder de traditionele waarden en het unieke karakter van de Dão wijnen te verliezen. Het is een prachtige wijnregio om te verkennen en te genieten van de uitstekende wijnen die het te bieden heeft.

 

Klik hier om de Dão wijnen te ontdekken !

 

 

Encruzado druif

Encruzado is een witte druivensoort die voornamelijk wordt geteeld in de wijnregio Dão in Portugal. Het is een inheemse druivensoort en wordt beschouwd als een van de meest interessante en veelbelovende witte druivensoorten van Portugal.

Encruzado wijnen staan bekend om hun complexiteit, structuur en potentieel voor veroudering. Ze hebben een kenmerkende volle body, een goede zuurgraad en aromatische tonen van steenfruit, citrusvruchten, bloemen en kruiden.

De druiven groeien op hoge hoogtes in de granietachtige bodems van de Dão wijnregio, wat bijdraagt aan de unieke eigenschappen van de wijn. Encruzado wordt vaak als een mono-cépage (single-variëteit) wijn of Oranje wijn geproduceerd, maar wordt soms ook geblend met andere inheemse druivensoorten.

De Encruzado-druif heeft de laatste jaren veel aandacht gekregen vanwege de opmerkelijke kwaliteit van de wijnen die eruit worden geproduceerd. Het is een druivensoort om in de gaten te houden en een prachtig voorbeeld van de diversiteit en rijkdom van de Portugese wijnbouw.

 

 

Bical druif

Bical is een witte druivensoort die voornamelijk wordt geteeld in Portugal, met name in de wijnregio's Dão en Bairrada. Het is een inheemse druivensoort en staat bekend om zijn veelzijdigheid en het vermogen om wijnen met een goede zuurgraad en complexiteit te produceren.

Bical wijnen hebben vaak een uitstekende structuur en kunnen variëren van droge, frisse wijnen tot meer complexe en rijpere wijnen met tonen van rijp fruit en bloemen. In de regio Bairrada wordt Bical vaak gebruikt voor de productie van mousserende wijnen, naast de productie van stille witte wijnen.

Bical is een belangrijke component van de witte blend die wordt gebruikt voor de beroemde mousserende wijn uit Bairrada, genaamd "Espumante." Het geeft deze wijnen hun frisheid, aroma's en elegantie.

Naast Bairrada wordt Bical ook geteeld in andere wijnregio's in Portugal, zoals Dão en Beira Interior, waar het wordt gebruikt om enkele van de beste witte wijnen van het land te produceren. Het is een druivensoort die bijdraagt aan de rijke diversiteit van de Portugese wijnbouw.

 

 

Cerceal Branco druif

Cerceal Branco is een witte druivensoort die voornamelijk wordt geteeld in Portugal, met name in de regio's Dão, Bairrada en Beira Interior. Het is een inheemse druivensoort en wordt vaak gebruikt voor de productie van witte wijnen.

Cerceal Branco wijnen hebben meestal een goede zuurgraad en kunnen variëren van droge, frisse wijnen tot meer volle en complexe wijnen met tonen van rijp fruit en bloemen. Het is een druivensoort die goed gedijt in de continentale klimatologische omstandigheden van de genoemde wijnregio's en wordt vaak geblend met andere druivensoorten om wijnen met een goede balans en karakter te produceren.

In sommige regio's wordt Cerceal Branco ook gebruikt voor de productie van mousserende wijnen en versterkte wijnen, wat bijdraagt aan de diversiteit van de wijnen die uit deze druivensoort kunnen worden gemaakt.

De Cerceal Branco druif is minder bekend dan sommige andere inheemse Portugese druivensoorten, maar het speelt nog steeds een belangrijke rol in de Portugese wijnbouw en draagt bij aan de rijke traditie en unieke smaakprofielen van de Portugese wijnen.

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites