Retourrecht van 14 dagen

Witte wijn Australië
Tyrrell's, Hunter Valley, Semillon & Sauvignon Blanc, 2023

Nieuw
Witte wijn Australië Tyrrell's, Hunter Valley, Semillon & Sauvignon Blanc
€ 11.76 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 11.34 per fles
vanaf 12 flessen € 10.92 per fles
vanaf 18 flessen € 10.50 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Frisse en levendige Australische witte wijn uit Hunter Valley (New South Wales) op basis van Semillon druiven en Sauvignon Blanc druiven. Een klassieke combinatie die de body en heldere, citrusfruitige karakters van Semillon druiven combineert met de verheven, kruidachtige boventonen van Sauvignon Blanc druiven. De twee variëteiten combineren naadloos om een heerlijk en gemakkelijk drinkbaar wijn te produceren met een frisse en levendige afdronk.

Gw1397
2023
Schroefdop
75 cl
12,5 %

Meer info:

Tyrrell's Winery

Tyrrell's Old Winery in Hunter Valley (New South Wales) werd opgericht in 1863 met ongeveer 500ha aan wijngaarden. Een assotiment wijnen geproduceerd met druiven uit Premium Australische wijnregio's onderverdeeld in "Old Winery Range", "Special Release" en "Winemaker's Selection". Tyrrell's winery legt steeds de focus op kwaliteit en authenticiteit. Ruim 5 generaties lang hebben zij hun wijn-maken aangescherpt en een portfolio van premium wijnen opgebouwd met zéér toegankelijke wijnen aan betaalbare prijzen. Als de kans zich voordoet, heeft Tyrrell's Winery de mogelijkheid om "Special Release" wijnen aan te bieden met beperkte productie.

 

Hunter Valley

Hunter Valley is één van de oudste en meest bekende wijnregio's in Australië. Het ligt ongeveer 120 kilometer ten noorden van Sydney in de staat New South Wales. De regio heeft een rijke geschiedenis in de wijnbouw en staat bekend om zijn wijnen van hoge kwaliteit, vooral die op basis van de druivensoorten Semillon en Shiraz.

Hunter Valley is beroemd om zijn Semillon wijnen. De wijnstokken worden al sinds het begin van de 19e eeuw in deze regio verbouwd. Hunter Valley Semillon staat bekend om zijn frisheid, levendige zuurgraad en het vermogen om goed te ouderen. Het is een droge, lichte witte wijn met kenmerkende citrus- en groene appeltinten. Naast Semillon is Shiraz (Syrah) een belangrijke druivensoort in de Hunter Valley. De Shiraz wijnen uit deze regio staan bekend om hun complexiteit en structuur. Ze hebben vaak rijpe bessensmaken, peperige tonen en een stevige tanninestructuur.

Hoewel Semillon en Shiraz de hoofdrolspelers zijn, worden ook andere druivensoorten in de Hunter Valley verbouwd, waaronder Chardonnay, Verdelho, Pinot Noir en Cabernet Sauvignon.

Het klimaat in de Hunter Valley is subtropisch, met warme zomers en milde winters. De regio heeft een uniek microklimaat dat gunstig is voor druiventeelt. De bodem is voornamelijk zanderig met een ondergrond van klei en kalksteen. 

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites