Retourrecht van 14 dagen

Rode wijn Australië
Tyrrell's, Hunter Valley, Cabernet Sauvignon, 2022

Nieuw
Rode wijn Australië Tyrrell's, Hunter Valley, Cabernet Sauvignon
€ 11.76 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 11.34 per fles
vanaf 12 flessen € 10.92 per fles
vanaf 18 flessen € 10.50 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Volle en soepele Australische rode wijn uit Hunter Valley (New South Wales) op basis van 100% Cabernet Sauvignon druiven met een paar maanden vatrijping. Men vindt heel wat aroma's terug van zwarte kersen, wilde bessen en kruiden. "Medium body" wijn met zijdezachte tannines. 

Gw1403
2022
Schroefdop
75 cl
13,5 %

Meer info:

Tyrrell's Winery

Tyrrell's Old Winery in Hunter Valley (New South Wales) werd opgericht in 1863 met ongeveer 500ha aan wijngaarden. Een assotiment wijnen geproduceerd met druiven uit Premium Australische wijnregio's onderverdeeld in "Old Winery Range", "Special Release" en "Winemaker's Selection". Tyrrell's winery legt steeds de focus op kwaliteit en authenticiteit. Ruim 5 generaties lang hebben zij hun wijn-maken aangescherpt en een portfolio van premium wijnen opgebouwd met zéér toegankelijke wijnen aan betaalbare prijzen. Als de kans zich voordoet, heeft Tyrrell's Winery de mogelijkheid om "Special Release" wijnen aan te bieden met beperkte productie.

 

Hunter Valley

Hunter Valley is één van de oudste en meest bekende wijnregio's in Australië. Het ligt ongeveer 120 kilometer ten noorden van Sydney in de staat New South Wales. De regio heeft een rijke geschiedenis in de wijnbouw en staat bekend om zijn wijnen van hoge kwaliteit, vooral die op basis van de druivensoorten Semillon en Shiraz.

Hunter Valley is beroemd om zijn Semillon wijnen. De wijnstokken worden al sinds het begin van de 19e eeuw in deze regio verbouwd. Hunter Valley Semillon staat bekend om zijn frisheid, levendige zuurgraad en het vermogen om goed te ouderen. Het is een droge, lichte witte wijn met kenmerkende citrus- en groene appeltinten. Naast Semillon is Shiraz (Syrah) een belangrijke druivensoort in de Hunter Valley. De Shiraz wijnen uit deze regio staan bekend om hun complexiteit en structuur. Ze hebben vaak rijpe bessensmaken, peperige tonen en een stevige tanninestructuur.

Hoewel Semillon en Shiraz de hoofdrolspelers zijn, worden ook andere druivensoorten in de Hunter Valley verbouwd, waaronder Chardonnay, Verdelho, Pinot Noir en Cabernet Sauvignon.

Het klimaat in de Hunter Valley is subtropisch, met warme zomers en milde winters. De regio heeft een uniek microklimaat dat gunstig is voor druiventeelt. De bodem is voornamelijk zanderig met een ondergrond van klei en kalksteen. 

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites