Retourrecht van 14 dagen

Mousserende wijn Zuid-Afrika
Saronsberg, Tulbagh, Brut, Méthode Cap Classique,

Nieuw
Mousserende wijn Zuid-Afrika Saronsberg, Tulbagh, Brut, Méthode Cap Classique
€ 23.46 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 22.63 per fles
vanaf 12 flessen € 21.79 per fles
vanaf 18 flessen € 20.95 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Droge en elegante Zuid-Afrikaanse mousserende wijn uit Tulbagh op basis van 100% Chardonnay druiven (Blanc de Blancs Brut). Aroma's van vooral wit fruit. Romig mondgevoel met een lange, elegante en droge afdronk. Méthode Cap Classique.

Gw1330
6009801569482
Kurk
75 cl
11,5 %

Meer info:

Méthode Cap Classique?

Méthode Cap Classique (MCC) is een term die wordt gebruikt om mousserende wijnen te beschrijven die in Zuid-Afrika worden geproduceerd volgens de traditionele methode, dezelfde methode die wordt gebruikt bij het maken van Champagne in Frankrijk. Het is een hoogwaardige methode om sprankelende wijnen te produceren die bekend staan om hun verfijnde bubbels en complexe smaken.

Net als in de Champagne-regio worden de druiven met de hand geoogst en geperst om de basiswijn te verkrijgen. De basiswijn wordt vervolgens gefermenteerd en gerijpt in de fles, waarbij er suiker en gist aan de wijn worden toegevoegd om een tweede gisting te creëren. Deze tweede gisting in de fles produceert koolstofdioxide, wat resulteert in de bubbels in de wijn.

Na de gisting in de fles wordt de wijn enige tijd gerijpt op de gistresten, wat bijdraagt aan de complexiteit en smaak van de uiteindelijke mousserende wijn. Na de rijping wordt de gist verwijderd en wordt de fles vaak bijgevuld met een kleine hoeveelheid suiker om de gewenste zoetheidsgraad te bereiken. Daarna wordt de fles afgesloten met een kurk en een metalen omhulsel om de druk van de bubbels te weerstaan.

Méthode Cap Classique wijnen in Zuid-Afrika worden vaak gemaakt van druiven zoals Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, evenals enkele inheemse variëteiten. Ze worden gewaardeerd om hun elegante, complexiteit en verfijnde bubbels en hebben internationale erkenning gekregen voor hun kwaliteit en vakmanschap.

 

Klik hier om de Méthode Cap Classique wijnen terug te vinden.

Saronsberg Wine Cellar

Saronsberg Wine Cellar is een gerenommeerd Zuid-Afrikaans wijnhuis dat zich bevindt in de wijnregio Tulbagh, in de West-Kaap provincie. Het werd opgericht in 2002 door de investeerder Nick van Huyssteen, die samen met een team van wijnprofessionals en een getalenteerde wijnmaker, Dewaldt Heyns, het wijnhuis heeft opgebouwd tot wat het vandaag is.

Het wijnhuis Saronsberg staat bekend om zijn focus op kwaliteit en innovatie. Ze zijn toegewijd aan duurzame wijnbouw en maken gebruik van moderne technieken in de wijngaarden om druiven van de hoogste kwaliteit te produceren. Het wijnhuis heeft ook geïnvesteerd in state-of-the-art wijnmakerijfaciliteiten om ervoor te zorgen dat de wijnen met de grootste zorg en aandacht worden geproduceerd.

Saronsberg produceert een verscheidenheid aan wijnen, waaronder rode wijnen, witte wijnen en mousserende wijnen. Enkele van hun bekenste wijnen zijn de Saronsberg Shiraz, de Saronsberg Full Circle en de Saronsberg Viognier.

Hun wijnen hebben internationale erkenning gekregen en hebben prijzen gewonnen op verschillende wijncompetities en -beoordelingen.

Het wijnhuis Saronsberg is ook bekend om zijn prachtige architectuur en omgeving. De wijnmakerij heeft een modern ontwerp en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en wijngaarden. Het is een populaire bestemming voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een authentieke Zuid-Afrikaanse wijnervaring.

 

Klik hier om het volledig assortiment van Saronsberg Wine Cellar terug te vinden.

 

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites