Retourrecht van 14 dagen

Witte wijn Italië
Sa Raja, Sardinië, Vermentino di Sardegna, DOC, 2020

Witte wijn Italië Sa Raja, Sardinië, Vermentino di Sardegna, DOC
€ 18.48 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 17.82 per fles
vanaf 12 flessen € 17.16 per fles
vanaf 18 flessen € 16.50 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Frisse, elegante en evenwichtige Sardijnse witte wijn op basis van 100% Vermentino druiven. Men vindt heel wat aroma's terug van bloemen, citrusvruchten, zacht tropisch fruit en kruiden. Middellange afdronk. Deze witte wijn uit Sardinië werd handmatig geoogst. Na de fermentatie van 15 dagen, rijpen de wijnen voor 6 tot 8 maanden "sur lie". 

Gw1346
8053306940008
2020
Kurk
75 cl
13 %

Meer info:

Wijnen uit Sardinië

Sardinië is een prachtig eiland dat een belangrijke wijnregio van Italië herbergt. De wijngeschiedenis van Sardinië gaat terug tot de tijd van de Feniciërs en de Romeinen, die het eiland beschouwden als een belangrijke bron van wijn.

De belangrijkste wijnstreek van Sardinië is de Cannonau di Sardegna DOC, die bekend staat om zijn robuuste en volle rode wijnen. Cannonau is de lokale naam voor Grenache, een druivensoort die al meer dan duizend jaar in Sardinië wordt verbouwd. Andere belangrijke druivensoorten zijn onder andere Carignano, Bovale en Vermentino.

Naast de Cannonau di Sardegna DOC zijn er nog andere belangrijke wijngebieden in Sardinië, waaronder de Vermentino di Gallura DOCG, de Monica di Sardegna DOC en de Nuragus di Cagliari DOC. De Vermentino di Gallura is een witte wijn die bekend staat om zijn frisheid en mineraliteit, terwijl de Monica di Sardegna en Nuragus di Cagliari rode en witte wijnen produceren die iets lichter zijn dan de Cannonau.

De wijnbouw in Sardinië is grotendeels geconcentreerd in het westen en het zuiden van het eiland, waar de bodem rijk is aan mineralen en het klimaat warm en droog is. De wijnproducenten van Sardinië zijn trots op hun lokale tradities en culturele erfgoed en werken hard om hoogwaardige wijnen te produceren die de unieke kenmerken van het eiland weerspiegelen.

 

 

Belangrijke druivenrassen Wijnen uit Sardinië

Sardinië heeft een rijke geschiedenis van wijnbouw en er worden veel verschillende druivenrassen geteeld. Hier zijn enkele van de belangrijkste druivenrassen die worden gebruikt in de wijnproductie op Sardinië:

 

Cannonau (Grenache): is een veel voorkomende en belangrijke druivenras op Sardinië. Het is een rode druif die voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van volle en robuuste rode wijnen.

 

Vermentino: dit is een witte druivensoort die wijdverspreid is in heel Sardinië en die wordt gebruikt voor de productie van droge en aromatische witte wijnen. De Vermentino di Gallura is een DOCG-wijn uit het noorden van Sardinië en staat bekend om zijn hoge kwaliteit.

 

Carignano: rode druivensoort die voornamelijk wordt geteeld in het zuiden van Sardinië. Het produceert robuuste en tannine-rijke rode wijnen die vaak worden gebruikt voor de productie van blends.

 

Monica: is een andere belangrijke rode druivensoort op Sardinië die wordt gebruikt voor de productie van zowel rode als rosé wijnen. Monica-wijnen zijn meestal lichter en fruitiger dan de Cannonau-wijnen.

 

Nuragus: dit is een witte druivensoort die voornamelijk wordt geteeld in het zuiden van Sardinië en die wordt gebruikt voor de productie van lichte en verfrissende witte wijnen.

 

Andere belangrijke druivenrassen die op Sardinië worden geteeld zijn onder andere Bovale, Moscato, Malvasia en Torbato. Elk druivenras heeft zijn eigen unieke eigenschappen en draagt bij aan de diversiteit van de wijnen die op Sardinië worden geproduceerd.

 

 

Vinfoli werkt samen met wijnhuis Sa Raja

Sa Raja (Azienda Agricola A.R.L.) is een wijnhuis gevestigd in Gallura, in het noorden van Sardinië. Het is opgericht in 2004 en produceert hoogwaardige wijnen van lokale druivenrassen, zoals Vermentino, Carignano en Cannonau.

Het wijnhuis ligt in de gemeente Luras en heeft ongeveer 8 hectare aan wijngaarden, waarvan sommige ouder zijn dan 40 jaar. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 400-500 meter boven de zeespiegel en hebben een noordelijke expositie. Dit zorgt voor koelere temperaturen en een langzamere rijping van de druiven, wat resulteert in wijnen met een frisse en elegante stijl.

De wijnen van Sa Raja worden geproduceerd met respect voor de tradities en het terroir van de regio, en het wijnhuis streeft naar duurzame en biologische wijnbouwpraktijken. Hun Vermentino di Gallura DOCG-wijnen en Carignano del Sulcis DOCG-wijnen hebben verschillende onderscheidingen en erkenningen ontvangen van internationale wijncompetities en critici.

Wijnen van Sa Raja

 

 

Wijnregio Gallura Sardinië

Gallura is een belangrijke wijnregio in het noorden van Sardinië, en is vooral bekend om zijn Vermentino di Gallura DOCG-wijnen. Deze witte wijnen worden geproduceerd met de Vermentino-druif, die gedijt in het mediterrane klimaat en de granietrijke bodems van Gallura.

De Vermentino di Gallura is een droge witte wijn met een hoge zuurgraad en tonen van citrus, perzik en kruiden. De wijn heeft meestal een licht strogele kleur en kan variëren van licht en fris tot vol en complex, afhankelijk van de rijping en het productieproces.

Naast de Vermentino di Gallura zijn er ook andere wijnen geproduceerd in Gallura, waaronder rode wijnen van de Cannonau, Carignano en Monica-druiven. Deze wijnen hebben vaak een volle en rijke smaak, en zijn populair bij liefhebbers van volle rode wijnen.

De wijnproductie in Gallura wordt beïnvloed door de koele zeewind die over het eiland waait, en door de granietrijke bodems die de druivenstokken voeden. De wijnproducenten in de regio zijn trots op hun lokale tradities en gebruiken vaak traditionele methoden om hun wijnen te produceren, waardoor de wijnen van Gallura een unieke en authentieke smaak hebben.

 

 

Carignano del Sulcis Sardinië

Carignano del Sulcis is een wijnregio in het zuidwesten van Sardinië, Italië. De regio is vernoemd naar het druivenras Carignano, dat hier al eeuwenlang wordt geteeld.

De wijnen uit de Carignano del Sulcis-regio zijn over het algemeen robuust en vol van smaak, met hoge tannines en een diepe kleur. Dit komt door het warme en droge klimaat van het gebied, de arme bodems en de lage opbrengsten per hectare. De wijnen kunnen zowel als mono-cépage (100% Carignano) als in blends worden geproduceerd, bijvoorbeeld met Bovale Sardo, Syrah of Cabernet Sauvignon.

De Carignano del Sulcis DOC-wijnen moeten ten minste 85% Carignano bevatten en worden geproduceerd in drie verschillende typen: rood, rosé en zoet (Passito). De rode wijnen worden vaak gerijpt in eiken vaten om hun complexiteit en structuur te verbeteren. De roséwijnen zijn lichter en fruitiger van karakter en worden meestal jong gedronken. De zoete wijnen zijn rijk en geconcentreerd en hebben tonen van gedroogd fruit, karamel en kruiden.

De regio heeft een lange geschiedenis van wijnbouw die teruggaat tot de Fenicische tijd, meer dan 2500 jaar geleden. Tegenwoordig worden er nog steeds traditionele landbouwtechnieken gebruikt om de wijnstokken te verzorgen, en veel wijnmakers zijn overgestapt op biologische en duurzame praktijken om de gezondheid van de wijngaarden te behouden en de kwaliteit van de wijnen te verbeteren.

Carignano del Sulcis is een opkomende wijnregio die steeds meer erkenning krijgt voor de hoge kwaliteit van haar wijnen, vooral voor de mono-cépage Carignano-wijnen. 

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites