Retourrecht van 14 dagen

Rode wijn Canada
Henry of Pelham, Ontario, Baco Noir, Old Vines, VQA, 2022

Rode wijn Canada Henry of Pelham, Ontario, Baco Noir, Old Vines, VQA
€ 22.34 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 21.55 per fles
vanaf 12 flessen € 20.75 per fles
vanaf 18 flessen € 19.95 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Rijke en volle rode wijn met heel wat finesse op basis van 100% Baco Noir druif. Old Vines... dus wijnrankingen van 40 jaar oud en meer. Deze kruidige rode wijn kent een vatrijping van 14 maanden. Aroma's van vooral zwarte bessen en kruiden. Ideale wijn bij pittige pastagerechten, rood vleesgerechten, lamsvlees en wild gerechten.

U vindt onderaan meer informatie over Wijnhuis Henry of Pelham....

Kwaliteitslabel : VQA : Vintners Quality Alliance.

Gw902
779376109388
2022
Kurk
75 cl
13 %

Meer info:

Canadese wijnen Vinfoli

Vinfoli biedt u een zeer interessant assortiment Canadese wijnen aan, onderverdeeld in volgende categoriën:

 

Canadese witte wijnen: www.vinfoli.be/catalogus/witte-wijn/canada

Canadese rode wijnen: www.vinfoli.be/catalogus/rode-wijn/canada-1

Canadese icewine & dessert wijnen: www.vinfoli.be/catalogus/dessert-wijn-icewine/canada-2

 

 

 

Geschiedenis Canadese wijnen

De wijnbouw in Canada begon in de vroege jaren 1800 toen Europese kolonisten druivenstokken meebrachten en begonnen met het planten van wijngaarden. In de late jaren 1800 werden de eerste commerciële wijngaarden geopend, voornamelijk in Ontario en Quebec.

In de vroege 20e eeuw werden veel wijngaarden verwoest door de drooglegging, die duurde van 1916 tot 1927 in Ontario en van 1919 tot 1933 in de rest van Canada. Na de drooglegging werd de wijnindustrie geleidelijk aan hersteld.

In de jaren 70 begon de modernisering van de wijnbouw in Canada, met de introductie van nieuwe druivenrassen en wijnproductiemethoden. In deze periode begon ook de uitbreiding van de wijnbouw naar andere delen van Canada, zoals British Columbia.

Tegenwoordig heeft Canada meer dan 700 wijnmakerijen en wijngaarden, verspreid over het hele land. De meeste wijngaarden bevinden zich in OntarioBritish Columbia en Quebec. Canada staat vooral bekend om zijn ijswijn of icewine, die worden geproduceerd van druiven die zijn geoogst en geperst terwijl ze bevroren zijn.

De wijnbouw in Canada blijft groeien en ontwikkelen, met steeds meer aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid. De Canadese wijnindustrie heeft internationale erkenning gekregen en blijft een belangrijke economische en toeristische sector voor het land.

 

Volgens recente cijfers zijn er ongeveer 31.000 hectare wijngaarden in Canada. Dit vertegenwoordigt een gestage toename van het wijngaardareaal in Canada in de afgelopen decennia.

 

De meerderheid van de wijngaarden in Canada bevindt zich in de provincies Ontario en British Columbia, die samen goed zijn voor meer dan 90% van het totale wijngaardareaal van Canada. Andere provincies, zoals QuebecNova ScotiaAlberta en Saskatchewan, hebben ook opkomende wijnbouwsectoren, maar op een veel kleinere schaal.

Het is ook vermeldenswaard dat de meeste wijngaarden in Canada relatief klein zijn, met minder dan 10 hectare aan wijngaard per bedrijf. Dit is een verschil met andere wijnproducerende landen zoals Frankrijk en Italië, waar veel wijngaarden veel groter zijn.

 

 

 

Wijnregio's Canadese wijnen

Canada heeft verschillende wijnregio's verspreid over het hele land, maar de belangrijkste wijnregio's zijn:

 

Niagara Peninsula, Ontario: is de grootste en meest bekende wijnregio van Canada. Het gebied heeft een gematigd klimaat en kalkstenen bodems, wat perfect is voor het produceren van Canadese witte wijnen, waaronder RieslingChardonnay en Sauvignon Blanc, evenals enkele Canadese rode wijnen, zoals Baco NoirPinot Noir en Cabernet Franc.

 

Okanagan Valley, British Columbia: is de op één na grootse wijnregio van Canada en staat bekend om zijn warme, droge klimaat en uitstekende terroir voor het telen van Bordeaux druiven, zoals Merlot en Cabernet Sauvignon, evenals witte druiven zoals Chardonnay en Pinot Gris.

 

Prince Edward County, Ontario: Prince Edward County is een opkomende wijnregio in Ontario, gelegen aan de oever van Lake Ontario. Het gebied heeft een koeler klimaat en kalkstenen bodems, wat perfect is voor het produceren van Pinot NoirChardonnay en andere witte wijnen.

 

Fraser Valley, British Columbia: Fraser Valley is een kleine wijnregio in British Columbia, gelegen nabij Vancouver. Het gebied heeft een mild klimaat en kalkstenen bodems, wat perfect is voor het produceren van wijnen zoals Pinot NoirChardonnay en Gewürztraminer.

 

Quebec: Quebec heeft verschillende wijnregio's, waaronder de Eastern Townships, die bekend staan om hun witte wijnen, zoals Chardonnay en Pinot Gris. De regio Côte-de-Beaupré, nabij Quebec City, produceert ook verschillende Canadeze witte en rode wijnen, waaronder RieslingBaco NoirCabernet Franc en Pinot Noir.

 

Naast deze vijf belangrijkste wijnregio's zijn er nog veel meer wijnregio's in Canada die elk hun eigen unieke kenmerken en smaken hebben.

 

 

Belangrijke druivensoorten Canadese wijnen

Er zijn verschillende druivensoorten die in Canada worden verbouwd en gebruikt om wijn te produceren, maar enkele van de belangrijkste druivensoorten zijn:

 

Baco Noir

Baco Noir: Is een blauwe druivensoort die vaak wordt gebruikt om rode wijn te produceren in Canada en de Verenigde Staten. De druif is ontstaan in de 19e eeuw in Frankrijk als een kruising tussen de druivensoorten Folle Blanche en Noah, en werd in de vroege 20e eeuw naar Noord-Amerika gebracht. Baco Noir gedijt goed in koudere klimaten en is daarom populair in Canada en delen van de Verenigde Staten, waar het vaak wordt gebruikt in blends of als een single-variëteit wijn. De druif heeft dikke schil en produceert wijnen met een diepe, donkere kleur en een robuuste smaak, die vaak worden omschreven als kruidig, aards en fruitig, met tonen van zwarte bessen, bramen en pruimen. Baco Noir wijnen worden vaak geassocieerd met het oosten van Canada, met name in de Niagara-regio van Ontario en in Quebec. In deze regio's wordt de druif vaak gebruikt in blends met andere druivensoorten zoals Cabernet Franc en Pinot Noir, maar er zijn ook veel single-variëteit Baco Noir wijnen beschikbaar.

Over het algemeen wordt Baco Noir beschouwd als een robuuste en krachtige wijn, die zich goed leent voor het produceren van wijnen die geschikt zijn voor krachtige vleesgerechten en andere stevige gerechten. Hoewel de druif niet zo bekend is als sommige andere druivensoorten, heeft Baco Noir wel een zéér trouwe schare fans die dol zijn op de kenmerkende smaak van deze unieke druivensoort.

 

Vidal Blanc: Een witte druivensoort die veel wordt gebruikt in Canada om ijswijn (Ice wine) te produceren. Deze druif is bestand tegen de kou en kan rijpen in de koele Canadese winters.

 

Riesling: Een witte druivensoort die over de hele wereld wordt verbouwd en bekend staat om zijn hoge zuurgraad en aroma's van citrus en steenfruit. Riesling doet het goed in de koelere klimaten van Canada en wordt veel verbouwd in Ontario en British Columbia.

 

Cabernet Franc: Een blauwe druivensoort die populair is in Frankrijk en Hongarije maar ook goed gedijt in Canada. Cabernet Franc geeft wijnen met aroma's van zwarte bessen, peper en kruiden.

 

Pinot Noir: Een blauwe druivensoort die vooral bekend is uit de Bourgogne in Frankrijk en uit Hongarije, maar ook goed gedijt in koelere klimaten. Pinot Noir geeft wijnen met aroma's van aardbeien, kersen en kruiden.

 

Chardonnay: Een witte druivensoort die wereldwijd wordt verbouwd en gebruikt om wijnen te produceren die variëren van licht en fruitig tot vol en boterachtig. Chardonnay is vooral populair in Ontario en British Columbia.

 

Naast deze druivensoorten worden ook andere druivensoorten zoals MerlotGamayGewürztraminerPinot Gris en Syrah in beperkte hoeveelheden verbouwd en gebruikt om wijn te produceren in Canada.

 

 

Vinfoli werkt samen met volgende TOP wijnhuizen uit Canada

 

Henry of Pelham

Henry of Pelham is een wijnhuis gevestigd in de Niagara-regio van Ontario, Canada. Het wijnhuis werd opgericht in 1984 door de drie broers Paul, Matthew en Daniel Speck, die de wijngaard op het terrein van hun familiebedrijf omzetten in een commerciële onderneming.

Henry of Pelham is vooral bekend om zijn wijnen van de Vitis labrusca-hybride Baco Noir, die de broers in de vroege jaren '90 herontdekten en opnieuw op de kaart zetten. Inmiddels produceert Henry of Pelham naast Baco Noir ook wijnen van andere druivensoorten zoals RieslingChardonnayPinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Icewine.

 

Een van de unieke kenmerken van Henry of Pelham is het gebruik van duurzame landbouwpraktijken in hun wijngaarden, zoals het gebruik van natuurlijke meststoffen en het minimaliseren van pesticiden en herbiciden. Het wijnhuis is ook betrokken bij een aantal lokale initiatieven ter bevordering van duurzaamheid en milieubehoud, zoals het ondersteunen van fietsroutes in de regio en het behoud van de lokale fauna en flora.

Henry of Pelham heeft talrijke onderscheidingen gewonnen voor zijn wijnen, zowel op nationaal als internationaal niveau, en wordt beschouwd als één van de meest toonaangevende wijnhuizen van Canada.

 

Jackson-Triggs Estate

Jackson-Triggs is een bekend wijnhuis in Canada, gevestigd in de Niagara-regio van Ontario. Het werd opgericht in 1993 door Allan Jackson en Don Triggs, twee zakenpartners die elkaar ontmoetten tijdens hun werk bij een ander wijnhuis in British Columbia.

Het wijnhuis staat bekend om zijn premiumwijnen, die vaak worden geproduceerd met behulp van druiven uit specifieke wijngaarden in de regio. Jackson-Triggs produceert een breed scala aan wijnen, waaronder ChardonnayRieslingMerlotCabernet SauvignonPinot NoirGewurztraminer en Icewine.

 

Een van de onderscheidende kenmerken van Jackson-Triggs is het gebruik van duurzame landbouwpraktijken in hun wijngaarden, waaronder het minimaliseren van het gebruik van pesticiden en herbiciden en het toepassen van biodiversiteitsbeheer. Het wijnhuis is ook betrokken bij een aantal initiatieven ter bevordering van duurzaamheid en milieubehoud, zoals het verminderen van afval en het minimaliseren van de uitstoot van broeikasgassen.

 

 

Canadese wijnen kopen?

VinFoli biedt u een brede waaier van topwijnen uit Canada aan. Via de webshop vindt u ons aanbod en indien u graag meer informatie wenst kan u VinFoli vrijblijvend contacteren. We helpen u graag verder.

 

 

Wijndegustatie met Canadese wijnen?

Benieuwd naar Canadese wijnen? VinFoli is de juiste keuze!

U kunt hiervoor contact opnemen met VinFoli of het aanvraagformulier invullen. 

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites