Retourrecht van 14 dagen

Witte wijn Jordanië
Haddad, Jordan River, Chenin Blanc, Reserve, 2017

Witte wijn Jordanië Haddad, Jordan River, Chenin Blanc, Reserve
€ 22.34 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 21.55 per fles
vanaf 12 flessen € 20.75 per fles
vanaf 18 flessen € 19.95 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Jordaanse witte wijn op basis van 100% Chenin Blanc druiven (handgeplukt) uit de Al Mafray plateau met een vatrijping van minimum 6 maanden. Rijke en levendige Premium witte wijn met heel wat aroma's van appel, limoen, meloen, honing, oranjebloesem en hints van mineralen en houttoets. Gematigde rijping in Franse barrique voegt elegantie toe. Volle afdronk.

Gw1383
6251023013391
2017
Kurk
75 cl
13,4 %

Meer info:

Geschiedenis Jordaanse wijnen

Wijnbouw in Jordanië heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. In de Bijbel wordt verwezen naar wijngaarden in Jordanië, en het is bekend dat de Nabateeërs in de 1e eeuw na Christus wijn produceerden en verhandelden. Tijdens de islamitische heerschappij in de 7e eeuw werd de wijnproductie beperkt, maar na de Ottomaanse heerschappij in de 16e eeuw werd de productie hervat.

In de moderne tijd begon de wijnbouw in Jordanië in de jaren '50 en '60, met de oprichting van enkele kleine wijnhuizen. In de jaren '70 en '80 werd de industrie uitgebreid en werden nieuwe wijnhuizen opgericht. De Jordaanse regering ondersteunde de industrie door land te verschaffen voor de aanplant van wijngaarden en door belastingvoordelen te bieden aan wijnproducenten.

Tegenwoordig heeft Jordanië ongeveer 50 commerciële wijnhuizen die zich concentreren op het produceren van hoogwaardige wijnen. De meeste wijngaarden bevinden zich in het noordwesten van Jordanië, in de omgeving van de stad Madaba en in de buurt van de bergen van Ajloun. De meest voorkomende druivensoorten in Jordanië zijn Cabernet SauvignonBarberaTempranilloPinot NoirSyrah, Chenin Blanc, ChardonnayRousanneRiesling en Viognier. Jordaanse wijnen hebben de afgelopen jaren internationale erkenning gekregen en zijn uiteraard verkrijgbaar bij Vinfoli.

 

Het totale oppervlak van wijngaarden in Jordanië is relatief klein, met ongeveer 1.500 hectare beplant met druivenstokken. Dit komt door de uitdagende klimatologische omstandigheden in het land, zoals de droge en hete zomers en koude winters.

 

 

Wijnregio's Jordaanse wijnen

De belangrijkste wijnregio's in Jordanië zijn het noordwesten van Jordanië, in de omgeving van de stad Madaba en in de buurt van de bergen van Ajloun en het Mafraq plateau. Dit gebied ligt op een hoogte van ongeveer 800 tot 1000 meter boven zeeniveau en heeft een koeler klimaat dan de rest van het land, waardoor het gunstig is voor de wijnbouw. De bodem in dit gebied bestaat voornamelijk uit kalksteen en rode aarde, wat de druivenstokken ten goede komt.

Een andere belangrijke wijnregio is het zuiden van Jordanië, in de buurt van de stad Petra. Hier zijn enkele wijngaarden gevestigd op een hoogte van ongeveer 1400 meter boven zeeniveau, waardoor de temperatuur koeler is en de druivenstokken langzamer rijpen.

Andere kleinere wijnregio's in Jordanië zijn de Ghor Al Safi regio, gelegen aan de oostelijke oever van Jordan River, en de regio Tafilah, gelegen in het zuidwesten van Jordanië. Beide regio's hebben een droger klimaat en de wijnen die er geproduceerd worden, hebben over het algemeen een hogere zuurgraad.

 

 

Belangrijke druivensoorten Jordaanse wijnen

De belangrijkste druivensoorten die in Jordanië worden gebruikt voor wijnproductie zijn voornamelijk internationale variëteiten, zoals:

Cabernet SauvignonBarberaTempranilloPinot NoirSyrah, Chenin Blanc, ChardonnayRousanneRiesling en Viognier.

 

Daarnaast worden ook enkele lokale druivensoorten gebruikt, zoals de Hamdani druif, die bekend staat om zijn zoete smaak en die wordt gebruikt voor de productie van dessertwijnen. Verder wordt er ook geëxperimenteerd met andere lokale druivensoorten, zoals de Dabouki druif, om unieke en lokale wijnen te produceren.

Over het algemeen hebben Jordaanse wijnmakers zich gericht op het produceren van hoogwaardige wijnen met internationale druivensoorten die goed gedijen in het klimaat en de bodem van Jordanië.

 

Jordaanse wijnen van wijnhuis Haddad Estates & Vineyards

Haddad Estates werd opgericht door de familie Haddad in 1953. Het wijnhuis is gelegen in de regio van Al-Salt (Mafraq plateauJordan River), in het noordwesten van Jordanië en heeft ongeveer 120 hectare aan wijngaarden tussen 500 en 800 meter boven zeeniveau.

De wijnen worden geproduceerd uit één van de meest kenmerkende terroir ter wereld namelijk de Basaltwoestijn in Jordanië op zo'n 150km ten Noordoosten van de hoofdstad Amman. Super vruchtbare regio (Jerash en Al Mafraq) met een mineraalrijke vulkanische bodem. Handgeplukte druiven.

Haddad Estates produceert wijnen van internationale druivensoorten, zoals Pinot NoirTempranilloSyrahBarberaViognier, Rousanne en Chardonnay, evenals wijnen van lokale druivensoorten zoals de Hamdani druif. Het wijnhuis heeft een modern ingerichte wijnmakerij en biedt rondleidingen en proeverijen aan.

Haddad Estates heeft verschillende internationale prijzen gewonnen voor hun wijnen en wordt beschouwd als één van de toonaangevende wijnhuizen in Jordanië.


Jordaanse wijnen kopen?

VinFoli biedt u een brede waaier van topwijnen uit Jordanië aan. Via de webshop vindt u ons aanbod en indien u graag meer informatie wenst kan u VinFoli vrijblijvend contacteren. We helpen u graag verder.

 

 

Wijndegustatie met Jordaanse wijnen?

Benieuwd naar Jordaanse wijnen? VinFoli is de juiste keuze!

U kunt hiervoor contact opnemen met VinFoli of het aanvraagformulier invullen. 

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites