Retourrecht van 14 dagen


Domaine La Gontarde, Côtes du Rhône, Copin, Oranje wijn, 2021

Domaine La Gontarde, Côtes du Rhône, Copin, Oranje wijn
€ 20.16 / 75 cl
Meer flessen > Meer korting

vanaf 6 flessen € 19.44 per fles
vanaf 12 flessen € 18.72 per fles
vanaf 18 flessen € 18.00 per fles

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
Persoonlijk advies: 0471/75.62.42

Omschrijving:

Frisse en elegante Franse oranje wijn uit de Côtes du Rhône op basis van 100% Grenache Blanc druiven met een paar maanden vatrijping. Heel wat aroma's van kweepeer, citrusschil en gedroogd fruit met hints van honing en geroosterde tonen. Aangename en lange afdronk.

Oranje wijn of Orange wine is witte wijn waarbij de druivenschillen gedurende een bepaalde periode in contact blijven met de most in eiken of amforen vaten (Qvevri vaten). Kortom, de fermentatie gebeurt zoals bij rode wijn. Typische Roemeense en Georgische methode van wijn maken die al eeuwen bestaat !!

Vf117 O
2021
Kurk
75 cl
14 %

Meer info:

Domaine La Gontarde

Domaine La Gontarde is gevestigd in Visan (Vaucluse, Rhône vallei) met de appellatie "Côtes du Rhône Villages Visan". De Belgische wijnmakers Geert Claes en Mieke Willaert zorgen reeds 15 jaar lang voor zéér toegankelijke wijnen met niet minder dan 17 ha aan wijngaarden en wijnranken tussen 40 à 65 jaar oud. Handgeplukte oogst die resulteren in 100% natuurlijke wijnen.

 

Wat is oranje wijn / orange wine?

 

Oranje wijn of orange wine wordt gemaakt van witte druiven.
Door langdurig contact met de druivenschillen levert dit geen witte wijn op maar wordt de wijn amberkleurige wijn of dus oranje wijn.
De druivenschillen van de witte druiven blijven, net als bij rode wijn, in contact met de most.
Deze manier van oranje wijn maken is anders dan de conventionele witte wijn productie, waarbij de druiven geperst worden en vervolgens de druivenschillen en druivenpitten verwijderd voordat de fermentatie begint. De druivenschillen bevatten, naast natuurlijke gistcellen, natuurlijke kleurstoffen, fenolen en tannines die normaal als niet gewenst beschouwd worden in witte wijnen.
Deze manier van oranje wijn maken wordt al duizenden jaren toegepast in Georgië. Het is een oude manier van wijn maken. De wijn rijpt niet in (eiken-)houten vaten, maar in grote aardewerken amforen die in de grond begraven zijn met de opening boven de grond. Doordat de wijn ingegraven is blijft de druivenmost op een constant lage temperatuur en krijgt men een langzame gisting.

 

 

 

Van waar is oranje wijn afkomstig?

Oranje wijn is eigenlijk al eeuwenoud. 'Orange wines' werden eeuwenlang vooral in Oost-Europa gemaakt. De oorsprong bevindt zich in Georgië maar ondertussen vinden we oranje wijnen uit Italië (Friuli), Slovenië, Verenigde Staten, Australië, Frankrijk, Zuid-Afrika en Oostenrijk.

 

 

Is oranje wijn natuurwijn?

 

Orange wine of oranje wijn wordt op een zo natuurlijk mogelijke manier gemaakt, maar het is geen natuurwijn. Niettegenstaande er vaak biologisch of biodynamisch wordt gewerkt, is dit niet noodzakelijk voor het maken van oranje wijn. Omdat de wijn tannines opnemen van de pitjes, is er minder sulfiet nodig dan bij normale witte wijnen.

 

 

 

Wat eet je bij oranje wijn?

 

Oranje wijn kan je perfect combineren met complexe kruidige gerechten ( Curry’s, Mexicaans, tajine,… ) 
Oranje wijn kan ook geserveerd worden bij gerijpte kazen. Sushi/sashimi, andere vette vis (rauw of gerookt) zijn ideale gerechten om oranje wijn bij te presenteren.

 

 

 

Hoe smaakt oranje wijn?

 
Orange wine of oranje wijn is een volle krachtige wijn. Vaak met tonen van gekonfijt fruit, noten en soms mineraal en aards. Oranje wijn heeft meestal een frisse afdronk met een lichte bittere toets. Oranje wijn is lichter en frisser dan rode wijn, maar voller en zwaarder dan witte wijn. Oranje wijn zit dus ergens tussen.
 

 

Wijndegustatie met oranje wijn

 

Oranje wijn leren kennen kan perfect via een wijndegustatie. Er worden verschillende oranje wijnen aan u voorgesteld met de nodige uitleg. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie indien u graag een wijndegustatie organiseert met oranje wijn. 

Betaling bij levering
Retourrecht: 14 dagen
Gratis levering vanaf € 75
Betalen via Mastercard, Visa, Bancontact etc
Leveringstermijn 4 dagen
© VinFoli / Dimi-Consulting / Atel-J / Website by KMOSites